Σάββατο 04 Μαϊου 2024

Νέες ταυτότητες: Οι αντιδράσεις των αρνητών – Πότε αναμένεται η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέες ταυτότητες: Οι αντιδράσεις των αρνητών – Πότε αναμένεται η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου – ΒΙΝΤΕΟ ANT1

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι νέες ταυτότητες με τους αρνητές να κάνουν λόγο για τσιπάκια που θα παρακολουθούν τις κινήσεις των πολιτών και σύνδεση με τον σατανά, καλώντας τους πολίτες να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στην έκδοσή τους.

Όπως έχει γράψει και το dikastiko.gr, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ατελείωτες ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα, προκειμένου οι πολίτες να προλάβουν να εκδώσουν τις παλιές ταυτότητες.

Νέες ταυτότητες: “Η υποχρεωτικότητα της ψηφιακής εξέλιξής μου δεν συνάδει με την ατομική μου ελευθερία”

Αρκετοί είναι οι πολίτες που εκφράζουν καχυποψία και διατυπώνουν ενστάσεις σχετικά με τη χορήγηση των ψηφιακών ταυτοτήτων.

«Αυτός ο ντόρος και η υποχρεωτικότητα της ψηφιακής εξέλιξής μου δεν συνάδει με την ατομική μου ελευθερία και βούληση», είπε ο Παναγιώτης Ασημάκης.

«Βλέποντας και παρακολουθώντας ειδήσεις ανά τον κόσμο, βλέπω τι συμβαίνει στην ψηφιακή εξέλιξη της Κίνας, της Αμερικής και της Σουηδίας. Τώρα είναι το στάδιο απλά το να αποδεχτείς την ψηφιακή ταυτότητα».

Ο ίδιος δεν νιώθει να καθησυχάζεται από όσα λέει η πολιτεία, ενώ είναι αποφασισμένος να διατηρήσει την παλιά του ταυτότητα, λέγοντας πως «θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ελεύθερος πολίτης».

Τι ισχύει για το… τσιπάκι;

Όπως εξήγησε στο MEGA ο Κωνσταντίνος Βαβούσης, σύμβουλος ασφαλείας, οι νέες ταυτότητες θα συνδράμουν στην καλύτερη προστασία και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Το τσιπ θα περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως τη φωτογραφία κατόχου σε ψηφιακή μορφή, στοιχεία μηχανικώς αναγνώσιμης ζώνης, δύο δακτυλικά αποτυπώματα και το επώνυμο πατρός και μητρός, καθώς και τον δήμο εγγραφής – αριθμός δημοτολογίου και τον τόπο έκδοσης. Σημειώνεται πως πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία θα έχουν μόνο οι Αρχές.

«Υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός, δεν είναι απλή οδηγία, με την οποία θα πρέπει να εναρμονιστεί και η χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτη την αυστηρότερη νομοθεσία σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία και τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αποτελεί δικλείδα ασφαλείας και όχι το αντίθετο», εξήγησε.

Τέλος, σημειώνεται πως με τις νέες ταυτότητες δεν είναι δυνατό να γνωρίζει κανείς την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε και να μας εντοπίσει, καθώς υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι, όπως για παράδειγμα μέσω των smartphones.

Νέες ταυτότητες: Εν αναμονή της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου

Η Εκκλησία έχει σημειώσει ότι θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, κατόπιν συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει στα χέρια ένα έγγραφο που αφορά στο ζήτημα και στις θέσεις της Εκκλησίας. Το συγκεκριμένο έγγραφο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ