Κυριακή 05 Μαϊου 2024

Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής unsplash

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά καθώς η Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, προχώρησε σε προσωρινή, εξάμηνη ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Στη σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 14 Σεπτεμβρίου, με αριθμό φύλλου 5466, ορίζεται ακόμα η άμεση μεταφορά του γενετικού υλικού της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Στο νοσοκομείο Χανίων τα αρχεία της κλινικής

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, παράλληλα, προχωρά και η μεταφορά στο νοσοκομείο Χανίων, των αρχείων της κλινικής και όσων συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και όσων είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Η φύλαξή τους θα γίνει σε ασφαλή χώρο του νοσοκομείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Το σχετικό ΦΕΚ, έδωσε στη δημοσιότητα η δικηγόρος Χανίων, Μαρία Παπαδάκη, η οποία εκπροσωπεί ζευγάρια που θίγονται από τις καταγγελλόμενες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις, ανάμεσά τους ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός.

Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά

zarpanews.gr

Πώς δρούσε το κάθε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης

Το όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζε και τις 120.000 ευρώ.

Μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών εξιχνιάστηκε την Τρίτη 8 Αυγούστου από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔΑ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κρήτης και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες.

Το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου, στα Χανιά, σε μια καλά συντονισμένη – κοινή επιχείρηση μεικτών κλιμακίων του Οργανωμένου Εγκλήματος, του ΣΔΟΕ Αττικής, του τμήματος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με τη συνδρομή του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και την επιχειρησιακή συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, συνελήφθησαν έξι φερόμενα μέλη της οργάνωσης. Λίγες ώρες μετά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας συνελήφθησαν δύο Ρουμάνες την ώρα της παράδοσης βρέφους ενώ το βράδυ στη Θεσσαλονίκη πιάστηκε Γεωργιανή που είχε ρόλο εντοπισμού και μεταφοράς στα Χανιά, υποψηφίων θυμάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ