Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Γιάννης Καρούζος στο dikastiko.gr: Πόσα επιπλέον χρήματα θα πάρει κάθε εργαζόμενος με το ξεπάγωμα των τριετιών

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος εξηγεί στο dikastiko.gr τι σημαίνει πρακτικά για τους εργαζόμενους το ξεπάγωμα των τριετιών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης Καρούζος στο dikastiko.gr: Πόσα επιπλέον χρήματα θα πάρει κάθε εργαζόμενος με το ξεπάγωμα των τριετιών dikastiko.gr

Την πρακτική εφαρμογή του μέτρου των τριετιών , τι σημαίνει το ξεπάγωμα τους για τους εργαζόμενους και πως θα εφαρμοστεί , εξηγεί στο dikastiko.gr ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.

τριετίες

freepik

“Η εξέλιξη των τριετιών θα διαμορφωθεί ως εξής :

-η προϋπηρεσία του εργαζόμενου που είχε σταματήσει να εξελίσσεται μέχρι τις 14.2.2012, από 1/1/2024 θα εξελίσσεται από το χρονικό διάστημα που είχε σταματήσει.

Αφορά όσους αμείβονται στα όρια του κατώτατου μισθού και σε όσους αμείβονται με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που προβλέπει επιδόματα προϋπηρεσίας .

-Δεν αφορά όσους έχουν ατομική συμφωνία με μισθό ανώτερο του κατώτατου και ρήτρα στην ατομική σύμβαση εργασιας περί συμψηφισμού .

-Οι ΣΣΕ που είναι σε ισχύ και προβλέπουν τριετίες ή άλλα επιδόματα προϋπηρεσίας, αυτά από 1/1/2024 θα εξελίσσονται κανονικά χωρίς νέα υπογραφή . Ανώτατο όριο οι 3 τριετίες για όσους αμείβονται με τον κατώτατο και ο,τι προβλέπεται στην εν ισχύ ΣΣΕ για τους υπόλοιπους .

-Για την προϋπηρεσία μετρά η οποιαδήποτε ειδικότητα είχαν στο παρελθόν για όσους αμείβονται με τον κατώτατο , για όσους δε αμείβονται με ΣΣΕ, μετρά η προϋπηρεσία σε συναφή ειδικότητα και μόνο αυτή .

-Κάθε νέα πρόσληψη θα λαμβάνει υπόψη προϋπηρεσία μέχρι τις 14/2/2012 και από 1/1/2024”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ