Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Βρούτσης: Συνεχείς συναντήσεις με την αθλητική κοινότητα για το ΟΑΚΑ

«Κάνουμε τάχιστα ο,τιδήποτε χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βρούτσης: Συνεχείς συναντήσεις με την αθλητική κοινότητα για το ΟΑΚΑ EUROKINISSI

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλη την αθλητική κοινότητα έχει αυτό το σαββατοκύριακο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την υπόθεση του ΟΑΚΑ και το πρόβλημα στατικότητας που εντοπίστηκε στο στέγαστρο Καλατράβα.

Στόχος των συνεχόμενων επαφών είναι να αναζητηθούν και να δρομολογηθούν άμεσα οι βέλτιστες δυνατές λύσεις για την απρόσκοπτη συνέχεια της αγωνιστικής δραστηριότητας των δεκάδων Ομοσπονδιών και Σωματείων, των εκατοντάδων αθλητριών και αθλητών, έπειτα από την επώδυνη απόφαση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ, όπου χτυπά η καρδιά του ελληνικού Αθλητισμού.

Απόφαση, ωστόσο, αναγκαία και απαραίτητη, με αίσθημα ευθύνης και μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.

Ο υπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, τους προέδρους των ομοσπονδιών Ποδηλασίας (Βασίλη Διαμαντόπουλο), Ξιφασκίας (Γιάννη Λιγνό), Τσιρλίντινγκ (Μάικ Φουντεδάκη), Χόκεϊ επί Χόρτου (Μαργαρίτα Καρρά), τον γ.γ. της ομοσπονδίας Χάντμπολ (Κώστα Σταματιάδη), τον αντιπρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και διοικητικό ηγέτη του τμήματος Χάντμπολ της ΑΕΚ (Σταμάτη Παπασταμάτη) και άλλους αθλητικούς παράγοντες, καθώς και τις διοικήσεις του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ και του αθλητικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό.

Υπόθεση του ΟΑΚΑ

EUROKINISSI

«Κάνουμε τάχιστα ο,τιδήποτε χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

«Και θα βρούμε τις λύσεις, τις εναλλακτικές για την απρόσκοπτη συνέχεια στη λειτουργία των Ομοσπονδιών και των σωματείων, των αθλητριών και των αθλητών, τις οποίες θα ανακοινώσουμε, αλλά και τις προοπτικές ώστε το ΟΑΚΑ, ασφαλέστατο να αποδοθεί ξανά στην αθλητική οικογένεια».

Επισημαίνεται ότι ήδη από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, αποστάλθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας η σχετική Μελέτη, που διαπίστωσε την έλλειψη στατικής επάρκειας των στεγάστρων Καλατράβα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο, προκειμένου να συγκροτηθεί άμεσα ομάδα ειδικών, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ