Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης για ανάκτηση Επενδυτικής Βαθμίδας από “Standard & Poor’s”: “Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας”

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει «Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας. Ταυτόχρονα, όμως, και επιβράβευση του κυβερνητικού σχεδίου που, παρά τις δυσκολίες, αποδίδει καρπούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητσοτάκης για ανάκτηση Επενδυτικής Βαθμίδας από “Standard & Poor’s”: “Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας” (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την Επενδυτική Βαθμίδα που ανέκτησε η Ελλάδα και από τον οίκο «Standard & Poor’s. Όπως επεσήμανε στην ανάρτησή του, «Η ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας και από τον οίκο αξιολόγησης «Standard & Poor’s» γίνεται μία ακόμη επίσημη σφραγίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Καθώς, μάλιστα, εκδηλώνεται εν μέσω παγκόσμιων αναταράξεων, επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας άφησε οριστικά πίσω την πολύχρονη κρίση με όπλα της, τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συνεχή πρόοδο».

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει «Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας. Ταυτόχρονα, όμως, και επιβράβευση του κυβερνητικού σχεδίου που, παρά τις δυσκολίες, αποδίδει καρπούς: Με επενδύσεις και ανάπτυξη αυξάνει τον δημόσιο πλούτο και μειώνει την ανεργία. Μετατρέποντας, έτσι, τη συλλογική ευημερία σε ατομική προκοπή. Με καλύτερους μισθούς και συντάξεις και με καθημερινή στήριξη των πιο ευάλωτων.

Μητσοτάκης για Επενδυτική Βαθμίδα

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Καθώς, λοιπόν, τα ελληνικά ομόλογα γίνονται όλο και πιο ελκυστικά για τις διεθνείς αγορές, ο δανεισμός καθίσταται ευκολότερος και φθηνότερος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ενώ, παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος ώστε να κατευθυνθούν προς τη χώρα επενδυτικά κεφάλαια δισεκατομμυρίων τα οποία δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν εδώ, επί σχεδόν 15 χρόνια».

Ο πρωθυπουργός καταλήγει στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «η επαναφορά της οικονομίας μας στην Επενδυτική Βαθμίδα δεν ήταν ούτε ευνόητη, ούτε εύκολη. Και όμως, είναι ήδη πραγματικότητα, όπως είχα δεσμευτεί προσωπικά. Χειροπιαστή απόδειξη ότι με σχέδιο και δουλειά η πατρίδα βαδίζει μπροστά. Και ένα πρόσθετο κάλεσμα να μείνουμε ενωμένοι στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών και των τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Συνεχίζουμε!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ