Κυριακή 12 Μαϊου 2024

Επικοινωνία Ερντογάν με τον ανώτατο πολιτικό ηγέτη της Χαμάς: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα για διαρκή ειρήνη»

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τον διεθνή αγώνα για διαρκή ειρήνη, ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ» διεμήνυσε ο πρόεδρος Ερντογάν στον Χανίγια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επικοινωνία Ερντογάν με τον ανώτατο πολιτικό ηγέτη της Χαμάς: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα για διαρκή ειρήνη» eurokinissi

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας. Πριν λίγη ώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε επικοινωνία με τον ανώτατο πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανιγιά.

«Η Άγκυρα εργάζεται για να διασφαλίσει ότι η Γάζα θα λάβει ανθρωπιστική βοήθεια, οι τραυματίες μπορούν να νοσηλευθούν στην Τουρκία όταν είναι απαραίτητο» δήλωσε ο Ερντογάν στον Ισμαήλ Χανίγια.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τον διεθνή αγώνα για διαρκή ειρήνη, ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ» διεμήνυσε ο πρόεδρος Ερντογάν στον Χανίγια σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

«O πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η τελευταία κατάσταση στη Γάζα, τι πρέπει να γίνει για να αποτραπούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η απρόσκοπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε αθώους πολίτες.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρός μας Ερντογάν δήλωσε ότι στάση των δυτικών χωρών αυξάνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα, ότι η αποτυχία των χωρών να καταβάλουν προσπάθειες για να σταματήσουν το Ισραήλ θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες συνέπειες και ότι η Δύση και η παγκόσμια κοινή γνώμη πρέπει να αναλάβουν δράση. το συντομότερο δυνατό για να τερματιστούν οι ανθρωπιστικές τραγωδίες που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας και αγνοούνται».

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς

youtube

Χαμάς: “Καμία συζήτηση για τους αιχμαλώτους, αν δεν σταματήσει η επίθεση στη Γάζα”

Σύμφωνα με το Reuters, η Χαμάς διεμήνυσε ότι δεν θα συζητήσει την τύχη των αιχμαλώτων του ισραηλινού στρατού μέχρι το Ισραήλ να τερματίσει την «επιθετικότητά» του στη Γάζα. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, εξακολουθεί να μαίνεται, ενώ το πρωί του Σαββάτου άνοιξε το πέρασμα της Ράφα, προκειμένου να

Στο μεταξύ, ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν, μιλώντας από τον Λίβανο, σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, τόνισε «Η στάση μας όσον αφορά τους αιχμαλώτους του ισραηλινού στρατού είναι ξεκάθαρη: σχετίζεται με μια (πιθανή) ανταλλαγή αιχμαλώτων και δεν θα το συζητήσουμε έως ότου το Ισραήλ τερματίσει την επίθεσή του στη Γάζα και τους Παλαιστίνιους».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ