Πέμπτη 02 Μαϊου 2024

Σύνοδος Διεθνούς Ένωσης Δικαστών: Ο Δ. Φούκας εξελέγη Έλληνας εκπρόσωπος της Επιτροπής για την επεξεργασία θεσμικών και άλλων θεμάτων της Δικαιοσύνης

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ελληνική εκπροσώπηση στη Διεθνή Ένωση. Αντιπροσωπεία της ΕνΔΕ παραβρέθηκε στη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Ταιπέι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύνοδος Διεθνούς Ένωσης Δικαστών: Ο Δ. Φούκας εξελέγη Έλληνας εκπρόσωπος της Επιτροπής για την επεξεργασία θεσμικών και άλλων θεμάτων της Δικαιοσύνης ende.gr

Με την εκλογή νέου προέδρου στην Διεθνής Ένωση Δικαστών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών ολοκληρώθηκε η 65η Σύνοδος της Ένωσης Δικαστών (ΙΑJ), που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στην Ταιπέι και στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΕνΔΕ όπου ο Δ. Φούκας εξελέγη ως Έλληνας εκπρόσωπος της Επιτροπής για την επεξεργασία θεσμικών και άλλων θεμάτων της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕνΔΕ από την 16η έως την 21η  Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Ταιπέι η 65η Σύνοδος της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών (ΙΑJ). Αντιπροσωπεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Μαυρίδη, Πρόεδρο Εφετών, την Γενική Γραμματέα Ελευθερία Κώνστα, Εφέτη, τον Υπεύθυνο Οικονομικής Διαχείρισης Νικήτα Βελία, Ειρηνοδίκη, και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτριο Φούκα, Εφέτη, συμμετείχε στο σύνολο των συνεδριάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου καθώς και στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών.

Διεθνής Ένωση Δικαστών: Τα 4 ψηφίσματα για στήριξη συναδέλφων

Στη διάρκεια της Συνόδου, υιοθετήθηκαν τέσσερα ψηφίσματα για την στήριξη συναδέλφων στην Μολδαβία, την Αρμενία, την Τυνησία και την Λιθουανία. Όπως αναφέρεται, διατυπώθηκε η στήριξη στους Δικαστές της Τυνησίας εν όψει ποινικών και λοιπών διώξεων που αντιμετωπίζουν, στους Δικαστές της Μολδαβίας και της Αρμενίας λόγω πειθαρχικών διώξεων και παρεμβάσεων στις πειθαρχικές διαδικασίες και στους Δικαστές της Λιθουανίας, εναντίον των οποίων κινήθηκε ποινική διαδικασία από τις Ρωσικές αρχές.

Διεθνής Ένωση Δικαστών

ende.gr

Η Σύνοδος συνέπεσε με την λήξη της θητείας του προέδρου της Διεθνούς Ενώσεως Δικαστών Jose Manuel Igreja Matos και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών Duro Sessa. Κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Δικαστών εξελέγη ο Duro Sessa από την Κροατία και νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών εξελέγη ο Mikael Sjomberg από την Δανία.

Ο Δ. Φούκας εκπρόσωπος Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών

Όπως σημειώνεται, ο κάθε εκπρόσωπος της ΕνΔΕ συμμετείχε σε καθεμία από τις τέσσερις επιτροπές, στις οποίες κατέθεσαν και εγγράφως τις θέσεις μας, όπου και «πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εκλογές για τις θέσεις των μελών των Συμβουλίων των τεσσάρων Επιτροπών».

Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται ότι «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και παρά την αιφνιδιαστική εκδήλωση έτερης υποψηφιότητας από άλλη ευρωπαϊκή χώρα και των ενεργειών τρίτων προς ενίσχυσή της, εξελέγη Έλληνας εκπρόσωπος και συγκεκριμένα το μέλος του ΔΣ της ΕνΔΕ Δημήτριος Φούκας, Εφέτης, ως μέλος του Συμβουλίου της 1ης Επιτροπής της Διεθνούς Ενώσεως Δικαστών, η οποία έχει ως αντικείμενο εργασιών την επεξεργασία θεσμικών και γενικότερου ενδιαφέροντος θεμάτων της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ