Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενοι 2 διακινητές για μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας

Ήθελαν να φύγουν από την Τουρκία και να έρθουν στην Ελλάδα και συμφώνησαν να βοηθήσουν γιατί δεν είχαν χρήματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενοι 2 διακινητές για μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας FREEPIK

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέως, προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο διακινητές μεταναστών που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απείθεια και διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο.

Διακίνηση μεταναστών στη Ρόδο: Το χρονικό

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, στις 17 Νοέμβρη, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου Τ/Χ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λίνδου ν. Ρόδου.

Εντόπισαν το σκάφος να αποβιβάζει μετανάστες στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου και στη συνέχεια να φεύγει. Ακολούθησε καταδίωξη από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, με το ταχύπλοο σκάφος να μην ανταποκρίνεται στα φωτεινά και ηχητικά σήματα και να προσπαθεί να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Στη συνέχεια, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι Λιμενικές Αρχές συνέλαβαν 19χρονο (κυβερνήτης – διακινητής), ενώ στην περιοχή Κιοτάρι συνέλαβαν 14 μετανάστες (3 άνδρες, 4 γυναίκες, 7 ανήλικοι). Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι ένας 19χρονος ήταν συγκυβερνήτης του Τ/Χ σκάφους.

Διενεργήθηκε προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι ξεκίνησαν από το Φετιγέ της Τουρκίας.

Ένα αυτοκίνητο τους μετέφερε στην παραλία που βρισκόταν το σκάφος όπου επιβιβάστηκαν 19 μετανάστες και ξεκίνησαν για τη Ρόδο. Ο διακινητής που βρισκόταν στην Τουρκία τους έδωσε ένα κινητό τηλέφωνο για να βλέπουν τη διαδρομή.

Όταν έφθασαν, αποβίβασαν τους μετανάστες, ενώ ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο σκάφος για να γυρίσει πίσω. Ήθελαν να φύγουν από την Τουρκία και να έρθουν στην Ελλάδα και συμφώνησαν να βοηθήσουν γιατί δεν είχαν χρήματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ