Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ρόδος: Εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων κατηγορείται ότι επισπεύδει πλειστηριασμό σε ακίνητο με πλαστά έγγραφα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική αλλά καθημερινά προκύπτουν κι άλλες με αποτέλεσμα να έχει ζητηθεί από τον Άρειο Πάγο να του προσκομιστούν όλες οι καταγγελλόμενες έως τώρα υποθέσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων κατηγορείται ότι επισπεύδει πλειστηριασμό σε ακίνητο με πλαστά έγγραφα EUROKINISSI

Ιδιοκτήτες ακινήτου στην Ρόδο, καταγγέλουν ότι εταιρεία διαχείρισης “κόκκινων δανείων”, εκπλειστηριάζει το ακίνητό τους με πλαστά έγγραφα. Οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει σχετική μήνυση για τα αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, απάτης και απάτης επί τω δικαστηρίω, σε βάρος της εταιρείας αλλά και ενός δικαστικού επιμελητή, καθώς εκτιμούν ότι ο πλειστηριασμός σε βάρος του ακινήτου επισπεύδεται με πλαστά έγγραφα. 

Σύμφωνα δε, με τη rodiaki.gr, αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση στη χώρα μας, έχει ξεκινήσει ν’ απασχολεί και τον Άρειο Πάγο!

Πλειστηριασμός ακινήτου με πλαστά έγγραφα: Το χρονικό

Σύμφωνα με τη μήνυση που έχουν καταθέσει τα δύο αδέλφια – ιδιοκτήτες- του ακινήτου, τον Μάρτιο του 2006 είχαν λάβει από τράπεζα, στεγαστικό δάνειο ύψους 180.000 ευρώ με εγγυητή τον πατέρα τους, ο οποίος όμως απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2017.

Καθώς το δάνειο δεν ήταν τακτοποιημένο υπόκειται στη διαχείριση εταιρείας η οποία με τη σειρά της εξέδωσε διαταγή πληρωμής σε βάρος των δύο αδελφών. Η διαταγή πληρωμής επιδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου τον Αύγουστο του 2022, μήνα κατά τον οποίο βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας είναι παράνομο και η όλη διαδικασία θεωρείται άκυρη. Ωστόσο κατά της διαταγής πληρωμής τα δύο αδέλφια προέβησαν σε ανακοπή νόμιμα και εμπρόθεσμα κι αυτή προσδιορίστηκε να δικαστεί τον Οκτώβριο του 2023, όμως λόγω των Αυτοδιοικητικών εκλογών αναβλήθηκε για το 2024.

Πλειστηριασμός ακινήτου με πλαστά έγγραφα

unsplash

Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση που έχει κατατεθεί από τον δικηγόρο των δύο αδελφών κ. Στέφανο Γιαννακόπουλο, παρά τα παραπάνω, η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις προέβη σε κατάσχεση του ακινήτου που διαθέτουν τα δύο αδέλφια, χρησιμοποιώντας την «παράνομη» κατά την έγκληση επίδοση, την ώρα που – κατά την άποψή τους- θα έπρεπε να ακυρωθεί η διαταγή πληρωμής καθώς ήταν παράνομη. Ωστόσο οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι το σημαντικότερο από όλα είναι το γεγονός ότι στη συνέχεια, έγινε «διόρθωση» (αλλοιώθηκε με μπλάνκο η ημερομηνία) στην ημερομηνία επίδοσης της διαταγής πληρωμής, η οποία πλέον φέρεται να επιδόθηκε τέλος Ιουλίου 2022, δηλαδή νόμιμα.

Έτσι τα δύο αδέλφια έχουν στα χέρια τους δύο αποδεικτικά έγγραφα με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και διαφορετικές ημερομηνίες επίδοσης της ίδιας διαταγής πληρωμής.

Στη μήνυση υποστηρίζεται ότι η συγκεκριμένη κατάσχεση που έγινε στο ακίνητό τους είναι άκυρη διότι είναι άκυρη η διαταγή πληρωμής που εξ αρχής τους δόθηκε αλλά κι διότι στηρίζεται σε εκθέσεις επίδοσης που είναι πλαστές.

Θεωρώντας λοιπόν πως έχουν τελεστεί και ποινικά αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, απάτης και απάτης επί τω δικαστηρίω, τα δύο αδέλφια προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και υπέβαλαν μήνυση κατά της συγκεκριμένης εταιρείας διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων αλλά και κατά του δικαστικού επιμελητή που έκανε τις επιδόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική αλλά καθημερινά προκύπτουν κι άλλες με αποτέλεσμα να έχει ζητηθεί από τον Άρειο Πάγο να του προσκομιστούν όλες οι καταγγελλόμενες έως τώρα υποθέσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ