Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Λέρος: Στο εδώλιο άνδρας που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων μεταναστών με αναπηρία στο Π.Ι.Κ.Π.Α.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λέρος: Στο εδώλιο άνδρας που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων μεταναστών με αναπηρία στο Π.Ι.Κ.Π.Α. Unsplash

Στο “σκαμνί” του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει στις 8/1/2024 ένας εργαζόμενος του Π.Ι.Κ.Π.Α. στη Λέρο, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 3 ανηλίκων μεταναστών με προβλήματα υγείας καθώς και νοητική υστέρηση.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο (αποπλάνηση παιδιών) που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας με κατάχρηση εξουσίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ασέλγεια σε βάρος 3 ανηλίκων στη Λέρο: Το χρονικό

Στις 3 Νοεμβρίου 2020, μια γυναίκα που έμενε στο Π.Ι.Κ.Π.Α., κατήγγειλε στις Αρχές ότι ο κατηγορούμενος ασέλγησε στον 17χρονο γιο μιας γυναίκας που επίσης έμενε εκεί, και ο οποίος έχει διαγνωσθεί με νοητική υστέρηση. Επίσης κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος έβριζε τον 4χρονο γιο της γυναίκας.

Στην καταγγελία της επισήμανε ότι κανένας από τους κατοίκους δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με τον κατηγορούμενο.

Αρμοδίως εξετάσθηκε ο ανήλικος παρουσία ψυχολόγου, ο οποίος κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος, σχεδόν καθημερινά, αφού του αφαιρούσε το παντελόνι τον θώπευε στα γεννητικά του όργανα και τον ανάγκαζε να θωπεύει και ο ίδιος τα γεννητικά του όργανα, ανέφερε δε ότι το ίδιο περιστατικό έλαβε χώρα και με τα δύο αδέλφια του, αλλά και ότι προέβη σε παρά φύσιν ασέλγεια μαζί του στις 2 Νοεμβρίου 2020.

Ασέλγεια σε βάρος 3 ανηλίκων στη Λέρο

FREEPIK

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, τα ίδια περιστατικά (πλην της πράξης της παρά φύσιν ασέλγειας) εξέθεσε ο ανήλικος πέραν της μητρός του και στην διοικήτρια του Κ.Υ.Τ., η οποία προέβη άμεσα στην απόλυσή του.

Στη συνέχεια, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση των 7 παιδιών της οικογένειας και διαπιστώθηκαν ευρήματα κακοποίησης σε 3 εξ αυτών. Άλλο παιδί που εξετάστηκε εμφάνιζε ενδείξεις κακοποίησης. Την ίδια εικόνα παρουσίαζε και ανήλικος, ο οποίος παρά τα προβλήματα ακοής και ομιλίας, κι ενώ εμφανιζόταν κοινωνικός και χαρούμενος, στη θέα της φωτογραφίας ή επί της αναφοράς του ονόματος του κατηγορουμένου, άλλαζε άρδην τη συμπεριφορά του.

Ειδικότερα, εξεταζόμενος στη νοηματική γλώσσα ενώπιον του Ανακριτή Κω, έγνεψε καταφατικά όταν ρωτήθηκε εάν ο κατηγορούμενος του έβγαλε τα ρούχα και τον θώπευσε και έδειξε με τα δάχτυλά του ότι το ως άνω περιστατικό έλαβε χώρα τρείς φορές.

Περαιτέρω, ερωτηθείς ο ανήλικος εάν ο κατηγορούμενος τον κακοποίησε σεξουαλικά αυτός χλόμιασε και παράλληλα έγνεψε καταφατικά ενώ στη συνέχεια, επιχείρησε να κρυφθεί πίσω από το δικαστικό έδρανο.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και υποστήριξε ότι από τις αρχές του 2020 εργαζόταν με την ειδικότητα του καθαριστή στη δομή που έχει μικρή έκταση και θα γινόταν αντιληπτός.

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο της Κω, οι πράξεις του κατηγορουμένου γίνονταν, βραδινές ώρες, σε σημείο του προαυλίου πίσω από το κτίριο όπου υπάρχει στέγαστρο και μανδρότοιχος που οριοθετεί το οίκημα και δε φυλάσσεται από προσωπικό ασφαλείας.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του ότι η καταγγελία σε βάρος του, είναι προϊόν κακοβουλίας, εκδικήσεως και πορισμού χρημάτων, προκειμένου να επιτύχουν την μετεγκατάστασή τους οι γονείς των ανηλίκων, κρίθηκε ψευδής διότι το γεγονός κατήγγειλε το πρώτον άλλη κάτοικος στη δομή, και όχι οι γονείς των παθόντων.

Επιπλέον, κρίθηκε ότι και οι 3 ανήλικοι, εξετασθέντες ιατρικώς παρουσίαζαν σημεία διακόρευσης στην πρωκτική χώρα, οι δύο εξ αυτών περιέγραψαν ακολούθως επακριβώς τις πράξεις τις οποίες τέλεσε σε βάρος τους ο κατηγορούμενος και οι έτεροι μάρτυρες προσδιόρισαν τον τόπο και κατά προσέγγιση τον χρόνο που έλαβαν χώρα οι πράξεις του κατηγορουμένου, ήτοι σχεδόν καθημερινά και νυχτερινές ώρες στον προαύλιο χώρο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ