Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Θρίλερ στον… αέρα σε πτήση της Alaska Airlines – Αεροπλάνο προσγειώθηκε αναγκαστικά καθώς αποκολλήθηκε παράθυρο – ΒΙΝΤΕΟ

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, η FAA και η Alaska Airlines διαβεβαίωσαν ότι ερευνούν το περιστατικό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θρίλερ στον… αέρα σε πτήση της Alaska Airlines – Αεροπλάνο προσγειώθηκε αναγκαστικά καθώς αποκολλήθηκε παράθυρο – ΒΙΝΤΕΟ youtube

Αποκολλήθηκε παράθυρο αεροπλάνου της εταιρείας Alaska Airlines εν ώρα πτήσης. Τρόμος για τους 177 επιβάτες του Boeing 737 Max 9 που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χθες Παρασκευή στο Όρεγκον των ΗΠΑ, αφού το πάνελ ενός παραθύρου αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωση.

Η πτήση 1282 απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στις 17:00 (τοπική ώρα, 03:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) προτού επιστρέψει με ασφάλεια, «αφού το πλήρωμα ενημέρωσε για πρόβλημα στην πίεση» της καμπίνας, ανέφερε στο X η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα παράθυρο του αεροσκάφους και ένα κομμάτι του τοίχου να έχουν αποκολληθεί, ενώ στην καμπίνα είχαν πέσει οι μάσκες οξυγόνου.

Ο Κάιλ Ρίνκερ, ένας από τους επιβάτες εξήγησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι το παράθυρο αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωση. «Το πάνελ του παραθύρου αποκολλήθηκε και το συνειδητοποίησα όταν έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου», δήλωσε.

Άλλη επιβάτης, η Βι Νγκουγιέν, δήλωσε στην εφημερίδα The New York Times ότι την ξύπνησε ένας δυνατός ήχος. «Άνοιξα τα μάτια μου και το πρώτο πράγμα που είδα ήταν η μάσκα οξυγόνου μπροστά μου», εξήγησε. «Κοίταξα προς τα αριστερά και το πλάγιο πάνελ είχε φύγει», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι σκέφτηκε πως «θα πεθάνω».

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, η FAA και η Alaska Airlines διαβεβαίωσαν ότι ερευνούν το περιστατικό.

«Το αεροσκάφος επέστρεψε για να προσγειωθεί με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ με 171 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

«Αν και αυτού του είδους τα περιστατικά είναι σπάνια, το προσωπικό καμπίνας μας είναι εκπαιδευμένο και προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει με ασφάλεια αυτό το συμβάν», πρόσθεσε.

Αποκολλήθηκε παράθυρο αεροπλάνου εν ώρα πτήσης: Τι λέει η κατασκευάστρια εταιρεία

Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware, το Boeing 737 Max 9 απογειώθηκε ακριβώς στις 17:07 τοπική ώρα με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια, προτού επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, η αμερικανική Boeing, έγραψε στο Χ ότι συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι τεχνική ομάδα της είναι στη διάθεση των ερευνητών.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/FOX 5 San Diego

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ