Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ρόδος: Στο “σκαμνί” άνδρας που έβαλε φωτιά στις φυλακές της Κω

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του δεν αποδέχτηκε την πράξη του, την οποία αποδίδει στην τοξικοεξάρτησή του και την κακή συναισθηματική του κατάσταση, μετά το θάνατο του αδελφού του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Στο “σκαμνί” άνδρας που έβαλε φωτιά στις φυλακές της Κω EUROKINISSI

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει άνδρας από την Κάλυμνο ο οποίος τον Οκτώβριο του 2022 έβαλε φωτιά στις φυλακές της Κω.

Σύμφωνα με τη dimokratki.gr, κατηγορείται για εμπρησμό εκ προθέσεως εκ του οποίου μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και η οποία προκάλεσε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας και για διακεκριμένη φθορά πράγματος που έλαβε χώρα με φωτιά και χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Για την ανωτέρω υπόθεση έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του την 1η, 15η και 20η ημέρα εκάστου μηνός στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του.

Έβαλε φωτιά στις φυλακές της Κω: Το χρονικό

Την 3η Οκτωβρίου 2022 περί ώραν 4.10, εντός του σωφρονιστικού καταστήματος Κω, ο σκοπός κρατητηρίων, ο οποίος βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, αντιλήφθηκε οσμή καμένου υλικού και εισερχόμενος στο κρατητήριο 1 είδε εστία φωτιάς στο στρώμα του κατηγορουμένου, ο οποίος παραδέχθηκε ευθαρσώς και εξυβρίζοντας ότι την έθεσε ο ίδιος, διότι ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς ήθελε κι άλλα φάρμακα εκτός των συνταγογραφημένων που του είχαν ήδη χορηγηθεί, για την αντιμετώπιση στερητικού συνδρόμου.

Η εστία της φωτιάς ήταν μικρή, έγινε γρήγορα αντιληπτή και κατασβέστηκε με χρήση λάστιχου από τον σκοπό. Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του δεν αποδέχτηκε την πράξη του, την οποία αποδίδει στην τοξικοεξάρτησή του και την κακή συναισθηματική του κατάσταση, μετά το θάνατο του αδελφού του.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή, τέθηκε εντός των κοιτώνων του σωφρονιστικού καταστήματος με υπαρκτό και συγκεκριμένο κίνδυνο ζωής των κρατουμένων και του προσωπικού, σε ώρα που οι κρατούμενοι κοιμούνται και θα μπορούσε να έχει εξαπλωθεί ενόψει της ύπαρξης εύφλεκτων υλικών εντός των κοιτώνων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ