Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Να πάμε ακόμα ψηλότερα” – “Η μετατροπή του κόμματος σε συνιστώσα δεν είναι αποδεκτή”

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης καταλήγει: «Η ιστορία μας είναι η υπερηφάνεια μας. Και καθήκον όλων μας είναι να πάμε το ΠΑΣΟΚ ακόμα ψηλότερα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Ανδρουλάκης: “Να πάμε ακόμα ψηλότερα” – “Η μετατροπή του κόμματος σε συνιστώσα δεν είναι αποδεκτή” (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Τα Νέα”, μίλησε για τις εξελίξεις στα εσωκομματικά και επεσήμανε ότι μετά την πάροδο μιας δύσκολης δεκαπενταετίας, το κόμμα έχει αφήσει πίσω του τις χειρότερες μέρες.

«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών επιβεβαίωσε επίσης ότι οι μέρες της παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας έχουν οριστικά παρέλθει», επισημαίνει ενώ η περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι οι μεσσιανικές προσεγγίσεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα ειδικά όταν δεν συνοδεύονται από μια ουσιαστική πολιτική πρόταση.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι η αύξηση της αποχής κατέδειξε την κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα και υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ διασφάλισε την πολιτική αυτονομία του αυξάνοντας την επιρροή του. «Πόλος πλέον είμαστε και εμείς», τονίζει. «Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστεί ότι όλα έγιναν σωστά. Δεν έγιναν και γι’ αυτό ανέλαβα την ευθύνη.

Γνωρίζω τι πρέπει να βελτιώσουμε και χωρίς την πίεση των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω δυο συγκεκριμένους στόχους: πρώτον, να βελτιώσουμε τη λειτουργία του κόμματος κάνοντας το πιο σύγχρονο και συμμετοχικό, αντίβαρο στην κρίση αντιπροσώπευσης που σαρώνει το πολιτικό σύστημα και δεύτερον με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες να ξαναγίνουμε η φωνή των μη προνομιούχων της εποχής μας και της μεσαίας τάξης όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Των ανέργων, των νέων υπο-απασχολουμένων, των χαμηλόμισθων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των χαμηλοσυνταξιούχων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Ν. Ανδρουλάκης: “Η μετατροπή του από κόμμα σε συνιστώσα δεν είναι αποδεκτή”

Δηλώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ώστε να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, με πιο έντονη δράση, με πιο επιθετική επικοινωνία και περισσότερες πρωτοβουλίες, με μεγαλύτερη συλλογικότητα και πρωτίστως με απόλυτο σεβασμό στην πολιτική μας αυτονομία και στη μεγάλη ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

«Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, την οποία κι εγώ επιθυμώ, δεν σημαίνει πολιτικό ενταφιασμό του ΠΑΣΟΚ. Η μετατροπή του από κόμμα σε συνιστώσα δεν είναι αποδεκτή. Το σχέδιο μου είναι η παράταξη να ενισχύεται και να διευρύνεται αμφίπλευρα συγχρόνως», υπογραμμίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης καταλήγει: «Η ιστορία μας είναι η υπερηφάνεια μας. Και καθήκον όλων μας είναι να πάμε το ΠΑΣΟΚ ακόμα ψηλότερα.

Για να συνεχίσει να είναι ελπίδα για τη χώρα μας και στήριγμα για τον λαό μας. Σε αυτό τον αγώνα καλώ όλους να προχωρήσουμε μαζί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ