Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Α. Λινού: Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει τον κορονοϊό

«Η κατάποση του ιού από το ίδιο κουταλάκι δεν έχει αποδειχτεί» λέει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, επικαλούμενη μελέτες και δηλώνοντας έτοιμη να λάβει τη Θεία Κοινωνία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Α. Λινού: Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει τον κορονοϊό

Με τη διασπορά των κρουσμάτων σε εκκλησιαστικούς χώρους να χτυπάει «κόκκινο» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, επιμένει πως η Θεία Κοινωνία δεν συνιστά κίνδυνο για την εξάπλωση του κορονοϊού. «Βεβαίως, θα κοινωνούσα» δήλωσε στην ΕΡΤ, αναφέροντας πως δεν υπάρχει παγκοσμίως επιδημιολογική μελέτη που να αποδεικνύει ότι με την κατάποση του σάλιου και του ίδιου του κορονοϊού, μεταδίδεται η νόσος.

 

 

«Πρέπει να αναγνωρίσω ότι δεν υπάρχει επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος. Η κατάποση του συγκεκριμένου ιού από το ίδιο κουταλάκι δεν έχει αποδειχτεί. Είναι καινούργιος ιός» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά κι ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό δεν αποδεικνύεται. Επιμένω όμως ότι δεν υπάρχει παγκόσμια μελέτη η οποία να δείχνει ότι ο ιός μεταδίδεται διά της καταπόσεως».

Παράλληλα, η κυρία Λινού τόνισε με λήψη έγκαιρα περισσότερων μέτρων περιορισμού της διασποράς, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά. «Υπάρχουν έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στο πιο έγκριτο περιοδικό στον κόσμο το Science, που δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν αντισώματα προς τον συγκεκριμένο κορονοϊό, πολύ περισσότερο απ΄ ότι οι ενήλικες» επεσήμανε η κα Λινού και υποστήριξε ότι με λήψη έγκαιρα μέτρων, λιγότεροι μαθητές ανά τάξη, διασπορά της ώρας έναρξης και λήξης των μαθημάτων, θα μπορούσαν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία να παραμείνουν ανοιχτά.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ