Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Αγωγή αδικοπραξίας από την οικογένεια Τοπαλούδη: Πού θεμελιώνουν το αίτημα αποζημίωσης 980.000 ευρώ – “Η δολοφονία του παιδιού μας δεν κοστολογείται” είπε ο πατέρας

Εντός 100 ημερών θα κατατεθούν οι προτάσεις από τις δύο πλευρές. H αποζημίωση ζητείται για τη ψυχική οδύνη των συγγενών της δολοφονημένης φοιτήτριας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή αδικοπραξίας από την οικογένεια Τοπαλούδη: Πού θεμελιώνουν το αίτημα αποζημίωσης 980.000 ευρώ – “Η δολοφονία του παιδιού μας δεν κοστολογείται” είπε ο πατέρας EUROKINISSI

Με νέο ξέσπασμα του πατέρα της εξηγεί τους λόγους που κατατέθηκε αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη, με την οποία οι γονείς της, ο αδελφός της και άλλα 4 συγγενικά πρόσωπα διεκδικούν αποζημίωση 980.000 ευρώ για ψυχική οδύνη.

Η αγωγή κατατέθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει ο δικηγόρος της οικογένειας Ευάγγελος Γκιουγκής όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Μετά την κατάθεση της αγωγής αλλά και τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ημέρα που η νεαρή φοιτήτρια δολοφονήθηκε, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδης τόνισε πως «η δολοφονία του παιδιού μας δεν κοστολογείται με τίποτα», μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

«Αν θα πάρουμε χρήματα, σίγουρα θα διαθέσουμε και κάποια για κάποιες δράσεις. Το παιδί μας να ζούσε και όλα τα υπόλοιπα χαλάλι σε όλους, τους δολοφόνους, τους γονείς τους», είπε ο πατέρας της.

Ρωτήθηκε επίσης για τα χρήματα που αναγκάστηκαν να ξοδέψουν για τις 45 δικαστικές διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. «Πάρα πολλά χρήματα, αν αναλογιστεί κανένας από όταν έγινε αυτό το τραγικό συμβάν, με τα έξοδα για τη μεταφορά της σορού του παιδιού μας εδώ και από εκεί και πέρα ο δικαστικός Γολγοθάς. Είχαμε και το θέμα των πολλών μετακινήσεων και δυστυχώς τα χιλιόμετρα είναι πάρα πολλά από το Διδυμότειχο στην Αθήνα. Και οικονομικό και ψυχοφθόρο ήταν αυτό που περνούσαμε. Κάθε φορά που ερχόμασταν στην Αθήνα ήταν περίπου 1.000 ευρώ» είπε προσθέτοντας ότι οι φίλοι τους, τους βοήθησαν οικονομικά.

Αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων Τοπαλούδη: Οι ισχυρισμοί της οικογένειας

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, ο αδελφός της και 4 ακόμη συγγενείς προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου τονίζοντας όπως αναφέρει το www.dimokratiki.gr ότι οι δύο δολοφόνοι και βιαστές με τις εγκληματικές τους πράξεις τους προκάλεσαν ψυχική οδύνη, πόνο και θλίψη, λαμβανομένων υπ’ όψη όλων των συνθηκών τέλεσης των πράξεών τους την αγριότητα και σκληρότητα των ενεργειών τους καθώς και τον δόλο με τον οποίο προσπάθησαν να αποκρύψουν τις απάνθρωπες και κακουργηματικές πράξεις.

Αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων Τοπαλούδη

ΕΡΤ

Στην αγωγή αναφέρουν πως αφού επί 3 ώρες βασάνισαν την άτυχη Ελένη καθάρισαν το διαμέρισμα και στην συνέχεια την μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία και την πέταξαν εν ζωή στη θάλασσα με σκοπό την εξαφάνιση της σορού της, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους γονείς των καταδικασθέντων. Με την αγωγή τους διεκδικούν την καταβολή αποζημίωσης ύψους 980.000 ευρώ καταμεριζόμενη στους ενάγοντες αναλόγως.

Όπως τονίζεται εισαγωγικά στην αγωγή στις 28 Νοεμβρίου 2018 ο πρώτος των εναγομένων και ο δεύτερος, ετέλεσαν από κοινού και εκ προθέσεως τον ομαδικό βιασμό και την ανθρωποκτονία της Ελένης Τοπαλούδη θυγατρός Ιωάννη Τοπαλούδη και Κυριακής Αρμουτίδου (1ου και 2ης ενάγουσας), στους Πεύκους Λίνδου.

Για τις δύο αυτές από κοινού τελεσθείσες πράξεις οι άνω εναγόμενοι καταδικάστηκαν τελεσίδικα χωρίς κανένα ελαφρυντικό από το Α’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και σε 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Τις άνω πράξεις τις ετέλεσαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι ευθύνες των οικογενειών των δολοφόνων

Στην αγωγή οι συγγενείς διατείνονται πως ο τρίτος εναγόμενος πατέρας του πρώτου εναγόμενου… «με τις πράξεις και παραλείψεις του τόσο προγενέστερα, όσο και μεταγενέστερα από την δολοφονία της Ελένης συνέπραξε και συνήργησε στις εγκληματικές ενέργειες του γιού του, τον οποίο όχι μόνο αμελούσε να εποπτεύει, ενώ γνώριζε τον βίαιο χαρακτήρα του μέχρι την ημέρα των εγκληματικών ενεργειών του, αλλά επέτρεψε σε αυτόν την ημέρα εκείνη να έχει την χρήση του αυτοκινήτου του, το οποίο και κατασχέθηκε, ως εργαλείο του εγκλήματος, σύμφωνα με την άνω τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση».

Η οικογένεια Τοπαλούδη ισχυρίζεται επίσης πως «… ο ίδιος (3ος εναγόμενος) απέκρυψε επίσης στη προανάκριση ότι το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του είχε παραλάβει ο γιος του (1ος εναγόμενος), ότι ήταν το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά και δολοφονική πράξη του γιου του, ότι είχε εμφανή σημεία αίματος εντός του αυτοκινήτου και στη θέση του συνοδηγού, παρά την προσπάθεια καθαρισμού του. Είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες του 3ου εναγομένου μετά τις προσπάθειες συγκάλυψης των εγκληματικών ενεργειών του γιου του, αλλά και παράλειψη συνδρομής των ανακριτικών αρχών από τις οποίες και προκύπτει η ευθύνη, ο δόλος και η υποχρέωσή του προς αποζημίωση».

Υποστηρίζουν οι ενάγοντες της οικογένειας Τοπαλούδη ότι «επί πλέον μετά την τέλεση των εγκληματικών πράξεων του γιου του, επί μία εβδομάδα περίπου με διάφορους τρόπους και μέσα τον κάλυπτε και δημιουργούσε δυσχέρειες στην προανάκριση ενώπιον των Λιμενικών Αρχών, όπου αρνιόταν να καταθέσει ο γιος του, σύμφωνα με τις εντολές, υποδείξεις και καθοδήγησή του. Γνώριζε επίσης ότι ο γιος του ήταν παραβατικό στοιχείο, ότι είχε βίαιη και επιθετική συμπεριφορά, ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών».

Διατείνεται ακόμη πως ο «3ος εναγόμενος μετά την τέλεση των εγκληματικών πράξεων του γιου του επισκέφθηκε ο ίδιος τον ψυχίατρο της Ρόδου (…) προκειμένου να χορηγήσει στον γιό του φαρμακευτική αγωγή, ώστε να τύχει ευνοϊκής δικαστικής μεταχείρισης. Συνεπώς, ο 3ος εναγόμενος συμμετείχε διά των ενεργειών, πράξεων και παραλείψεων του στο επελθέν αποτέλεσμα της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο γιός του πέραν των ανωτέρω, ήταν στο 21ο έτος της ηλικίας του, δηλαδή σε μετεφηβική ηλικία, χρήστης ναρκωτικών ουσιών και είχε υποχρέωση ως πατέρας του να έχει ιδιαίτερη επιμέλεια και εποπτεία αυτού».

Ο πατέρας του δεύτερου καταδικασθέντα

Για τον πατέρα του δεύτερου εναγόμενου, οι ενάγοντες της οικογένειας Τοπαλούδη διατείνονται πως «…είναι υπαίτιος των πράξεων και παραλείψεων του γιου του, διότι ενώ ήταν 19 ετών και διέμενε μαζί του, δεν είχε την κατάλληλη επίβλεψη και εποπτεία αυτού , ούτε έλαβε ο ίδιος τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή των παραβατικών πράξεων και ενεργειών του γιου του με τις οποίες από κοινού με τον 1ο εναγόμενο δολοφόνησαν την Ελένη Τοπαλούδη, ενώ προηγήθηκε ο βιασμός της.

Τρεις μέρες αργότερα, ο γιος του εναγόμενου, προέβη και σε άλλο βιασμό μιας κοπέλας ΑΜΕΑ. Είναι προφανές ότι οι ευθύνες του 4ου εναγόμενου προκύπτουν αβίαστα, αφού είχε πλημμελή έως ανύπαρκτη επιμέλεια του 19χρονου γιου του, τον οποίο άλλωστε εκάλυπτε με την σιωπή του, μετά την τέλεση των εγκληματικών ενεργειών του».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ