Κυριακή 26 Μαϊου 2024

Αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων της Ε. Τοπαλούδη κατέθεσαν οι συγγενείς της – Ζητούν αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ

H αποζημίωση ζητείται για τη ψυχική οδύνη των συγγενών της δολοφονημένης φοιτήτριας, αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας της Ελένης, Ευάγγελος Γκιουγκής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων της Ε. Τοπαλούδη κατέθεσαν οι συγγενείς της – Ζητούν αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ ΕΡΤ

Νέα εξελίξη στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη καθώς το πρωί της Παρασκευής ο δικηγόρος της οικογένειας της φοιτήτριας κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, με την αγωγή, που στρέφεται και εναντίον της οικογένειας των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της φοιτήτριας, ζητείται χρηματική αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ.

Δολοφονία Τοπαλούδη

eurokinissi

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο δικηγόρος, Ευάγγελος Γκιουγκής, ανέφερε ότι η αποζημίωση ζητείται για τη ψυχική οδύνη των συγγενών της φοιτήτριας.

Το «ξέσπασμα» του πατέρα της

Στις 45 δίκες που πραγματοποιήθηκαν για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είχε αναφερθεί ο πατέρας της Γιάννης Τοπαλούδης τον περασμένο Σεπτέμβριο μία ημέρα μετά τη συζήτηση στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης κατά της εφετειακής απόφασης που είχαν καταθέσει οι δύο καταδικασθέντες.

Ο πατέρας της δολοφονημένης Ελένης είχε μιλήσει για την ψυχική ταλαιπωρία, αλλά και για την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών που έχουν χάσει έναν δικό τους άνθρωπο.

Υπόθεση δολοφονίας Τοπαλούδη

eurokinissi

Όπως έγραψε το dikastiko.gr ο Γιάννης Τοπαλούδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας. Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει στην οικογένεια μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που δυστυχώς θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο. Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας.

Αλλά όμως επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια».

Επιπροσθέτως υπογράμμισε «που είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τον Άρειο Πάγο για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση.

Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ