Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Αγωγή Πλεύρη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στο Παίδων Πεντέλης – Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας. Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την ΟΕΝΓΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή Πλεύρη για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στο Παίδων Πεντέλης – Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο

Αγωγή Πλεύρη: Στο δικαστήριο θα κριθεί η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν για έξι εβδομάδες οι εφημερίες και να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Αγωγή Πλεύρη

Αγωγή Πλεύρη: Με εντολή του Υπουργού Υγείας γίνονται όλες οι νομικές ενέργειες

Αναφορικώς με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας. Αγωγή Πλεύρη

Τι προηγήθηκε

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων το βράδυ της Τετάρτης, η απεργία αποφασίστηκε κατά τη συνέλευση των εργαζομένων η οποία έγινε παρουσία του προεδρείου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά καθώς και μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ο Σύλλογος με την κινητοποίηση η οποία σημειωτέον θα αφορά και τη λειτουργία του Παίδων ως εμβολιαστικού κέντρου, ζητεί:

• Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

• Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση

Απαντώντας στην απεργιακή κινητοποίηση, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η μετατροπή του νοσοκομείου Παίδων σε Mega εμβολιαστικό έγινε για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός μικρών παιδιών, που είναι απαραίτητος και για την υγεία τους και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και για την γενικότερη ανοσία της κοινότητας. Ως αποτέλεσμα βγαίνει από το σύστημα εφημεριών για δύο εφημερίες το μήνα. «Ενέταξαν στην απεργία και το εμβολιαστικό. Το υπουργείο προσέφυγε κατά της απεργίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές από την κυβέρνηση.

Αγωγή Πλεύρη: Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την ΟΕΝΓΕ

Την αγωγή του υπουργείου Υγείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών ώστε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης που διαμαρτύρονται για την διακοπή των νυχτερινών εφημεριών για όσο διάστημα παραμένει εμβολιαστικό κέντρο, καταγγέλει η αντιπολίτευση, ενώ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1300 παιδιά. Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας».

«Πρωτοφανή αντιδημοκρατρικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, την προσφυγή του υπουργού Υγείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο -λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος- πολιτική “σιδηράς πυγμής” εναντίον των γιατρών του “Παίδων Πεντέλης”, που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη», σημειώνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτήν την αθλιότητα. Αλλιώς, ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος», τονίζει ο κ. Ξανθός. Αγωγή Πλεύρη

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση θέτει εκτός εφημερίας ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους που το κρατάνε όρθιο και αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει», αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, «για την αγωγή του υπουργείου Υγείας ενάντια στους εργαζόμενους του Παίδων Πεντέλης». ΚΚΕ

Το ΚΚΕ «καταγγέλλει την αγωγή για να βγει παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο».

«Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ