Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Αγρίνιο: Παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις εικόνες μαθητών που διέσχιζαν συρμάτινη πεζογέφυρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβαίνουν σε καμία των περιπτώσεων. Να μπαίνει μαθητής Τετάρτης Δημοτικού για να περάσει τον ποταμό. Θα ζητήσω ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Είναι απαράδεκτες καταστάσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Θέρμου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγρίνιο: Παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις εικόνες μαθητών που διέσχιζαν συρμάτινη πεζογέφυρα – ΒΙΝΤΕΟ agrinionews.gr

Σε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου οδήγησαν τα δημοσιεύματα και οι αντιδράσεις που ξέσπασαν με τις εικόνες μικρών μαθητών στην παραποτάμια θέση «Καρέλι», όπου χρησιμοποίησαν το σιδερένιο κουβούκλιο και συρμάτινη πεζογέφυρα για να περάσουν τα ορμητικά νερά του Ευήνου και να φτάσουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, πρόκειται για μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα του δήμου Ναυπακτίας που καθημερινά μεταβαίνουν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα σχολεία του Θέρμου. Λόγω κατολίσθησης δεν κατέστη δυνατή η επιστροφή τους από τον δρόμο Θέρμο – Λουτρά Στάχτης.

Με βάση τις πληροφορίες του τοπικού τύπου, ο Εισαγγελέας κινήθηκε αυτεπάγγελτα και ήδη από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ξεκίνησε η συλλογή καταθέσεων. Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας είχε προαναγγείλει μάλιστα πως θα ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές για να αναζητηθεί ποιοι ευθύνονται για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Δήμαρχος Θέρμου για παρέμβαση εισαγγελέα: Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου

Μιλώντας την Παρασκευή στο OPEN, ο κ. Κωνσταντάρας ανέφερε: «Ο επαρχιακός δρόμος λόγω μεγάλης κατολίσθησης αποκλείστηκε και δεν μπορούσαν τα παιδιά να φτάσουν στα χωριά τους, προς την πλευρά της Ναυπακτίας, που ερχόταν από εκεί προς το Θέρμο. Πέρασαν το πρωί και κατόπιν επήλθε κατολίσθηση. Αντί να ειδοποιηθούμε ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός που όφειλε να εκτελέσει το μεταφορικό έργο και να παραδώσει τους μαθητές στα σπίτια τους δια μέσω της επαρχιακής οδού γέφυρας Μπανιά-Ριγανίου, έκριναν ότι πήγαν σε ένα βασικό δρόμο για να μπουν σε αυτό το κουβούκλιο που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό με στάθμη νερού στα δέκα μέτρα».

Αναφορικά με το ποιοι έλαβαν την απόφαση να περάσουν τα παιδιά από το σημείο τόνισε: «Ο οδηγός και οι γονείς από ότι με ενημέρωσαν. Το αγνοούσε και η Περιφέρεια και ο Δήμος. Κάποιοι εκ των γονέων ήταν απέναντι και περίμεναν τα παιδιά τους. Είναι τραγικό το γεγονός».

Και κατέληξε: «Η παράκαμψη ήταν μία ώρα. Προφανώς ενημέρωσε ο οδηγός. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβαίνουν σε καμία των περιπτώσεων. Να μπαίνει μαθητής Τετάρτης Δημοτικού για να περάσει τον ποταμό. Το πληροφορήθηκα το μεσημέρι. Αμέσως όχι μόνο διαμαρτυρήθηκα αλλά ενημέρωσα τους διευθυντές των σχολείων και το Α.Τ. Θέρμου. Θα επισκεφθώ τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και ζητήσω ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Είναι απαράδεκτες καταστάσεις».

Πηγή: agrinionews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ