Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Αίτημα αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης της υπόθεσης των εξοπλιστικών “SONAK” κατέθεσε το Δημόσιο

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak αντίστοιχα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αίτημα αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης της υπόθεσης των εξοπλιστικών “SONAK” κατέθεσε το Δημόσιο
Αίτημα για αναίρεση της αθωωτικής απόφασης της υπόθεσης του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak κατέθεσε το Δημόσιο, που είχε παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη σχετική δίκη.
Η μελέτη του σχετικού φακέλου ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασίσει αν θα πρέπει η όχι να ασκηθεί αναίρεση. Σημειώνεται, ότι σε πρώτο βαθμό οι 17 κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, ενώ το Εφετείο τους κήρυξε όλους αθώους.
Λιακουνάκος χειροπέδες
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak αντίστοιχα, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, καθώς και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του Στρατού.
Πρόκειται για την υπόθεση προμήθειας 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, την οποία εισηγήθηκαν η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Υπουργείο εθνικής αμυνας
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στην εταιρεία καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ.
Ωστόσο, το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία, απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ