Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

“Ακαταδίωκτο” τραπεζικών υπαλλήλων: Καταργείται η διάταξη, λέει ο Γ. Φλωρίδης

Τέλος το «ακαταδίωκτο» των τραπεζιτών ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Η διάταξη είχε θεσπιστεί στα χρόνια των μνημονίων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ακαταδίωκτο” τραπεζικών υπαλλήλων: Καταργείται η διάταξη, λέει ο Γ. Φλωρίδης (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αυτεπαγγέλτως και χωρίς να υπάρχει ειδική μέριμνα – διάταξη (η οποία καταργείται) για τους τραπεζικούς θα διώκονται τα οικονομικά εγκλήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γ. Φλωρίδης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε αναφερθεί στη διάταξη κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και όπως φαίνεται τελικά, μετά από διαβουλεύσεις 3 μηνών, η λογική αυτή επικράτησε εντός της κυβέρνησης , δεδομένου ότι οι ειδικές συνθήκες για τις τράπεζες, που είχαν οδηγήσει στη συγκεκριμένη διάταξη (να χρειάζεται έγκληση από τα τραπεζικά ιδρύματα για να διωχθούν τα στελέχη τους) έχουν εκλείψει.

Στο νομοσχέδιο που αφορά στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι όλα τα κακουργήματα συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών εγκλημάτων, όπως απιστία και απάτη, διώκονται πλέον αυτεπαγγέλτως, δηλαδή δεν απαιτείται η υποβολή έγκλισης όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Το νέο μέτρο θα ισχύει τόσο για τα στελέχη των τραπεζών όσο και για τους υπαλλήλους τους.

“Ακαταδίωκτο” τραπεζικών υπαλλήλων

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Αποκαθίσταται η δογματική βάση του ποινικού συστήματος ώστε όλα τα κακουργήματα, όπως και αυτά που έχουν οικονομικό αντικείμενο (απάτη, υπεξαίρεση, τοκογλυφία, απιστία), να διώκονται αυτεπάγγελτα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ