Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Αλ. Κούγιας για πειθαρχική δίωξη: Μιλά για φανατισμό και δικτατορία των εκπροσώπων του ΔΣΑ

Επανέρχεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του πειθαρχικού συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλ. Κούγιας για πειθαρχική δίωξη: Μιλά για φανατισμό και δικτατορία των εκπροσώπων του ΔΣΑ eurokinissi

Σε αμφισβήτηση της νομιμότητας της διώξεως που ασκήθηκε εναντίον του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) προχώρησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, καταγγέλλοντας επίσης πως το απόρρητο των πειθαρχικών ερευνών καταργήθηκε και φτάνοντας να κάνει λόγο για δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων και των δικηγόρων που τους εκπροσωπούν.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε – μετά από σχετική εισήγηση – από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου και ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ μετά από αναφορά σε βάρος του που είχε υποβάλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τον περασμένο Μάρτιο.

«Μέσα στα άλλα μου πραγματικά σοβαρά προβλήματα που ευτυχώς είναι βέβαιον ότι θα έχουν αίσιο τέλος, πληροφορήθηκα ότι ο επί 50 χρόνια προσωπικός μου φίλος και συνυπερασπιστής μου σε σοβαρές υποθέσεις Ζήσης Κωνσταντίνου διέταξε πειθαρχική έρευνα εις βάρος μου για τη δήλωσή μου ότι δεν είχα ξανακούσει και δεν γνωρίζω τι σημαίνει η λέξη «διεμφυλικός».

Περί αυτών είναι βέβαιον ότι θα έχουμε πολύ μεγάλη συζήτηση στα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου όσον αφορά και το περιεχόμενο, αλλά και τη νομιμότητα της διώξεως» αναφέρει ο κ. Κούγιας.

«Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό, το οποίο θέλω να δηλώσω, είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει πλέον περισσότερα από 56 χιλιάδες μέλη (αυτό τον αριθμό έλαβε νέα συνεργάτης του γραφείου μου) και σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως της ισχύος τους, λόγω και του φανατισμού τους, αυτή η δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων και των δικηγόρων που τους εκπροσωπούν, πρέπει να τελειώνει. Κατά τα άλλα το απόρρητο των πειθαρχικών ερευνών φαίνεται ότι καταργήθηκε» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ