ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Αλ. Κούγιας για Τέμπη: Να λογοδοτήσουν όλοι όσοι έχουν ευθύνη ακόμη και διοικητικά στελέχη και πολιτικοί σε βάθος 15ετίας

Ζητά η υπόθεση εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία να μην περιοριστεί μόνο στο στενό κύκλο των εμπλεκομένων σταθμαρχών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλ. Κούγιας για Τέμπη: Να λογοδοτήσουν όλοι όσοι έχουν ευθύνη ακόμη και διοικητικά στελέχη και πολιτικοί σε βάθος 15ετίας (eurokinissi)

Σε νέα παρέμβαση για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας ως συνήγορος των οικογενειών 11 θανόντων, αλλά και 4 τραυματιών, ζητώντας να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των ευθυνών ακόμη και διοικητικών στελεχών αλλά και πολιτικών σε βάθος 15ετίας.

Τέμπη

Eurokinissi

Με αφορμή την προσωρινή κράτηση του προϊσταμένου επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα, μετά την απολογία του, ο κ. Κούγιας σημειώνει πως βάσει και των αποδεικτικών στοιχείων, που θα προκύψουν, η έρευνα δεν πρέπει να περιοριστεί στον στενό κύκλο των σταθμαρχών.

«Η υπόθεση αυτή, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, να μην περιοριστεί μόνο στον στενό κύκλο των εμπλεκομένων σταθμαρχών από τη Λάρισα, πέριξ της Λαρίσης μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, αλλά όλοι όσοι έχουν ευθύνη, ακόμη και διοικητικά στελέχη, αλλά και πολιτικοί προϊστάμενοι σε βάθος 15ετίας και ανεξαρτήτως του κόμματος που κυβερνούσε, να λογοδοτήσουν γι’ αυτές τις πρωτοφανείς ποινικές παραβάσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η κυρία και ο κύριος Εφέτης Ανακριτής που είναι καταξιωμένοι Δικαστές, όσο και η Εισαγγελία Εφετών Λαρίσης, ανεξαρτήτως εάν ο επικεφαλής κος Σταμάτης Δασκαλόπουλος συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο μαζί με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κο Ισίδωρο Ντογιάκο, θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους και θα οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία όλους όσοι είτε με παράνομες πράξεις είτε παράνομες παραλείψεις είχαν έστω και την παραμικρή ευθύνη γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Τέμπη

Eurokinissi

Τέμπη: Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο εκπροσωπεί δεκαπέντε θύματα (οικογένειες 11 θανόντων και 4 τραυματίες) της τραγωδίας των Τεμπών. Αυτονόητο είναι ότι παρακολουθούμε όλες τις ανακριτικές εξελίξεις.

Χθες απολογούνταν ο κ. Προϊστάμενος Επιθεώρησης του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης και των πέριξ αυτής σιδηροδρομικών σταθμών (Παλαιοφαρσάλου, Βόλου, Νέων Πόρων κλπ) και μετά από πολύωρη ανακριτική απολογία, με ομόφωνη απόφαση των Εφετών Ανακριτών κ.κ. Μπακαΐμη και Λυμπεριάδου και του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης, αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση.

Δεν έχουμε λάβει αντίγραφα ούτε της προφορικής ανακριτικής απολογίας του ούτε του απολογητικού του υπομνήματος, το οποίο, όπως πληροφορηθήκαμε, περιέχει υπερασπιστικές θέσεις εκατό σελίδων.

Σεβόμενοι πάντοτε το τεκμήριο της αθωότητας ευχόμεθα να έχει απολογηθεί με ειλικρίνεια, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του, και θα τοποθετηθούμε με νέο δελτίο τύπου, μόλις λάβουμε τα νέα αντίγραφα της υπολοίπου μέχρι σήμερα δικογραφίας, διότι έχει μεγάλη σημασία τόσο για τους συγγενείς των θυμάτων που εκπροσωπούμε, όσο και για τον επικεφαλής του γραφείου μας, αλλά και για εμάς τους συνεργάτες του η υπόθεση αυτή, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, να μην περιοριστεί μόνο στον στενό κύκλο των εμπλεκομένων σταθμαρχών από τη Λάρισα, πέριξ της Λαρίσης μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, αλλά όλοι όσοι έχουν ευθύνη, ακόμη και διοικητικά στελέχη, αλλά και πολιτικοί προϊστάμενοι σε βάθος 15ετίας και ανεξαρτήτως του κόμματος που κυβερνούσε, να λογοδοτήσουν γι’ αυτές τις πρωτοφανείς ποινικές παραβάσεις που οδήγησαν στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας και στον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων.

Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και, όπως έχουμε υποχρέωση, θα ενημερώνουμε υπεύθυνα, αφού συνεννοούμαστε πρώτα με τους εντολείς μας, ώστε αυτή η υπόθεση μέχρι και την οριστική απόδοση Δικαιοσύνης να μην εξαφανιστεί από την επικαιρότητα.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η κυρία και ο κύριος Εφέτης Ανακριτής που είναι καταξιωμένοι Δικαστές, όσο και η Εισαγγελία Εφετών Λαρίσης, ανεξαρτήτως εάν ο επικεφαλής κος Σταμάτης Δασκαλόπουλος συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο μαζί με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κο Ισίδωρο Ντογιάκο, θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους και θα οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία όλους όσοι είτε με παράνομες πράξεις είτε παράνομες παραλείψεις είχαν έστω και την παραμικρή ευθύνη γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα με τις τραγικές παρεμβάσεις στη ζωή και την υγεία όσων έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν αλλά και στη ζωή των συγγενών τους.

Αθήνα, 31/03/2023

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ