Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Εγκρίθηκαν στη Βουλή τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων – Αντιπαράθεση για το “ακαταδίωκτο”

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα άρθρα με τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Εγκρίθηκαν στη Βουλή τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων – Αντιπαράθεση για το “ακαταδίωκτο” Eurokinissi

Yπερψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ειδικότερα, μετά από μία έντονη συζήτηση που σημαδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του ψήφισαν η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ μαζί με το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν και η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί πως με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα άρθρα με τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων καθώς όλα τα κόμματα τα υπερψήφισαν, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών».

Σημειώνεται ότι μόνο για τα μέτρα που αφορούν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη κοινοβουλευτική ψηφοφορία, ο οποίος τα υπερψήφισε όλα.

Τέμπη

Eurokinissi

Νομοσχέδιο: Πολιτική αντιπαράθεση για το ακαταδίωκτο

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία θεσπίζεται ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε για τη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με την κυβερνητική ρύθμιση ο πρόεδρος και τα μέλη της «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο της λειτουργίας της επιτροπής».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως «η ψήφιση ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που σύστησε ο κ. Μητσοτάκης για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της συγκάλυψης.

Η δικαιολογία ωστόσο του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου, πως ψηφίζουν το ακαταδίωκτο για να “θωρακίσουν την ανεξαρτησία” της Επιτροπής, που οι ίδιοι όρισαν για να τους ελέγξει, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπρέπειας και μίας αδιανόητης προσβολής στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Απέναντι στο αίτημα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά ολόκληρης της κοινωνίας για αλήθεια στα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες ψήφο συγκάλυψης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ