Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Αλ. Κούγιας: Στρέφει τα βέλη του κατά της ανακρίτριας στην υπόθεση Πισπιρίγκου – Προαναγγέλλει παρέμβαση στον Άρειο Πάγο για διαρροές

Χαρακτηρίζει προκατειλημμένη διαδικασία ο συνήγορος της 33χρονης, που έχει προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλ. Κούγιας: Στρέφει τα βέλη του κατά της ανακρίτριας στην υπόθεση Πισπιρίγκου – Προαναγγέλλει παρέμβαση στον Άρειο Πάγο για διαρροές (EUROKINISSI)

Για διαρροές συζητήσεων που είχε αποκλειστικά με την ανακρίτρια της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου κάνει λόγο ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του πως η όποια διαρροή που «προήλθε οπωσδήποτε από το ανακριτικό γραφείο, κλονίζει σε άμεσο βαθμό την εμπιστοσύνη μου στην Ανακρίτρια, κυρία Τζωρτζάτου και για το θέμα αυτό, όπως και για άλλα θέματα».

Υπόθεση Πισπιρίγκου

EUROKINISSI

Ο ίδιος μιλάει για «προκατειλημμένη προδικασία» και αναγγέλλει πως θα απευθυνθεί τόσο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ισίδωρο Ντογιάκο όσο και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Μαρία Γεωργίου. «Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη είναι μια εντελώς δυσάρεστη εξέλιξη και δυσφημίζει τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης και κυρίως τη μυστικότητα των διαδικασιών» λέει ο κ. Κούγιας.

Υπόθεση Πισπιρίγκου

EUROKINISSI

Φαινόμενα αρνησιδικίας

areiospagos

Παραπέμπει σε εκπομπή όπου «όλη η θεματική της μέχρι τώρα συζητήσεως ήταν ζητήματα, τα οποία είχα συζητήσει αποκλειστικά με την Ανακρίτρια, κυρία Τζωρτζάτου, χωρίς να έχω υποβάλει ακόμη, ευτυχώς όπως αποδεικνύεται, γραπτά αιτήματα για αυτά τα ζητήματα, τα οποία, στην κυριολεξία, κονιορτοποιούν όλη τη νομιμότητα της μέχρι τώρα τηρηθείσης διαδικασίας, η οποία δυστυχώς τελούσε υπό την επιμέλεια του Εισαγγελέως, Αντώνιου Ελευθεριάνου, ο οποίος και άσκησε την παράνομη, κατά την νομική μου κρίση, ποινική δίωξη».

Και καταλήγει: «Η οποία μυστικότητα ουδέποτε τηρήθηκε και η προανακριτική όσο και η ανακριτική δικογραφία κατάντησαν κουρελόχαρτο στα χέρια πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών λαϊκών δικαστηρίων».

Κούγιας

eurokinissi

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Σήμερα, σε μεσημεριανή εκπομπή, στην οποία η Πρόεδρος Πρωτοδικών, κυρία Θωμά, με προσωρινή διαταγή, έχει απαγορεύσει να ασχολείται με την υπόθεση της εντολέως μας, Σ.Π., όλη η θεματική της μέχρι τώρα συζητήσεως ήταν ζητήματα, τα οποία είχα συζητήσει αποκλειστικά με την Ανακρίτρια, κυρία Τζωρτζάτου, χωρίς να έχω υποβάλει ακόμη, ευτυχώς όπως αποδεικνύεται, γραπτά αιτήματα για αυτά τα ζητήματα, τα οποία, στην κυριολεξία, κονιορτοποιούν όλη τη νομιμότητα της μέχρι τώρα τηρηθείσης διαδικασίας, η οποία δυστυχώς τελούσε υπό την επιμέλεια του Εισαγγελέως, Αντώνιου Ελευθεριάνου, ο οποίος και άσκησε την παράνομη, κατά την νομική μου κρίση, ποινική δίωξη, ειδικά σε θέματα, τα οποία προβλέπει ο κώδικας ποινικής δικονομίας με ρητές διατάξεις και σε ζητήματα τα οποία καθορίζουν την εσωτερική λειτουργία των ιατροδικαστικών υπηρεσιών, όλης της χώρας.

Η διαρροή αυτή, η οποία προήλθε οπωσδήποτε από το ανακριτικό γραφείο, κλονίζει σε άμεσο βαθμό την εμπιστοσύνη μου στην Ανακρίτρια, κυρία Τζωρτζάτου και για το θέμα αυτό, όπως και για άλλα θέματα, τα οποία αφορούν όλη την προκατειλημμένη προδικασία θα απευθυνθώ τόσο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ισίδωρο Ντογιάκο όσο και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Μαρία Γεωργίου. Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη είναι μια εντελώς δυσάρεστη εξέλιξη και δυσφημίζει τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης και κυρίως τη μυστικότητα των διαδικασιών, τόσο της προανακρίσεως όσο και της τακτικής ανακρίσεως, η οποία μυστικότητα ουδέποτε τηρήθηκε και η προανακριτική όσο και η ανακριτική δικογραφία κατάντησαν κουρελόχαρτο στα χέρια πρωινών, μεσημεριανών και απογευματινών λαϊκών δικαστηρίων.

Υ.Γ. Λυπάμαι που κάνω αυτή την ανακοίνωση γιατί σήμερα είναι μαύρη μέρα για την ποινική δικηγορία και την ποινική οικογένεια, αφού σε λίγη ώρα θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης για τον αείμνηστο, πλέον, Λάμπρο Μαργαρίτη.

Θεσσαλονίκη, 23.11.2022

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξης Κούγιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ