Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Αλέξανδρος Μαντζούτσος: Πρωτοβουλία για την ορκωμοσία των Νέων Δικηγόρων – Νομοθετική επίλυση του ζητήματος

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην οριστική επίλυση του ζητήματος σε λιγότερο από 48 ώρες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλέξανδρος Μαντζούτσος: Πρωτοβουλία για την ορκωμοσία των Νέων Δικηγόρων – Νομοθετική επίλυση του ζητήματος dikastiko

Ενόψει της προφορικής ενημέρωσης ότι φέτος τον Αύγουστο για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιούνταν ορκωμοσίες νέων δικηγόρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής της Νέας Εκπροσώπησης, Αλέξανδρος Μαντζούτσος ήρθε σε επαφή με τα αρμόδια όργανα Διοίκησης του Δικαστηρίου, και, μετά την αδυναμία εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, ανέλαβε την πρωτοβουλία και συνέταξε αυθημερόν Σχέδιο Τροπολογίας για τη ρητή κατοχύρωση στον Κώδικα Δικηγόρων του δικαιώματος των νέων δικηγόρων να ορκίζονται στο Πρωτοδικείο (Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο) κατά τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και Αυγούστου, που δεν συνεδριάζει τριμελής σύνθεση του Εφετείου.

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου κατέθεσε τη σχετική τροπολογία, η οποία, με την καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιου Κώτσηρα, έγινε δεκτή και υπερψηφίστηκε στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην οριστική επίλυση του ζητήματος σε λιγότερο από 48 ώρες, δηλώνοντας ότι αναμένει την άμεση και απρόσκοπτη εφαρμογή της νέας διάταξης από το Πρωτοδικείο Αθηνών ως απολύτως αυτονόητη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ