Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2022

Αμετακίνητος σε τρίτο ανασχηματισμό ο Κώστας Τσιάρας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο Κώστας Τσιάρας παραμένει για περισσότερο από 2 χρόνια στη θέση του υπουργού, απολαμβάνοντας όπως όλα δείχνουν, της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αμετακίνητος σε τρίτο ανασχηματισμό ο Κώστας Τσιάρας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης eurokinissi

Ήταν ο ανασχηματισμός που πιθανόν προμήνυε περισσότερες αλλαγές. Εδώ και καιρό κυκλοφορούσε η φήμη πως ο Κώστας Τσιάρας οδεύει προς άλλο υπουργείο. Από το Υπουργείο Υγείας έως το Προστασίας του Πολίτη. Στο τελευταίο μάλιστα έφτασε μια ανάσα πριν την ανάληψή του σε προηγούμενο ανασχηματισμό, όπως λένε αξιόπιστες πηγές.

Αμετακίνητος σε 3ο ανασχηματισμό ο Κ. Τσιάρας στο Υπ. Δικαιοσύνης

Στην πολιτική όμως και κυρίως στους ανασχηματισμούς, πολλές φορές τον τελικό λόγο τον έχουν οι καραμπόλες. Και μια από αυτές φαίνεται πως κράτησε τελικά, τον Κώστα Τσιάρα, ένα πρόσωπο που ούτως ή άλλως εμπιστεύεται εδω και πολλά χρόνια ο πρωθυπουργός στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εξηγούμαι :

Για να φύγει ο Τσιάρας, αναγκαία συνθήκη θα ήταν να επιλεγεί ένα πρόσωπο που θα χειριστεί με επάρκεια τα της Δικαιοσύνης. Πληροφορίες του dikastiko.gr αναφέρουν πως τέτοια πρόταση έγινε προ αρκετών ημερών στην Νίκη Κεραμέως, η οποία όμως επέμεινε να μείνει στο Παιδείας. Γνώμονα στην απόφαση έπαιξε και η στοχοποίησή της από την αντιπολίτευση, γεγονός που οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις, αφού η μετακίνησή της θα εκλαμβανόταν ως έμμεση αποδοχή λανθασμένων χειρισμών στην Παιδεία.

Αμετακίνητος σε 3ο ανασχηματισμό ο Κ. Τσιάρας στο Υπ. Δικαιοσύνης

Γιατί έμεινε

Αυτό οδήγησε σε μια σίγουρη επιλογή από το Μαξίμου. Στον Κώστα Τσιάρα, που μπορεί ο ίδιος κάποιες φορές ακόμα και να ήθελε να μετακινηθεί, αλλά βασικός γνώμονας ήταν πάντα να βρίσκεται εκεί που υπάρχει ανάγκη. Οι ανάγκες λοιπόν ήταν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο έχει δώσει εξετάσεις και έχει καταφέρει να επαναφέρει την ηρεμία στον πολύπαθο χώρο της Δικαιοσύνης και κυρίως την ισορροπία που έλειπε σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο.

Αλλωστε ο κ.Τσιάρας είναι από πρόσωπα που απολάμβανε της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Αλλαγή δηλαδή θα ερχόταν μόνον αν υπήρχε ανάγκη μετακίνησης αλλού, προκειμένου να δωθεί έμφαση σε άλλο τομέα. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο γιατρός στο επάγγελμα Κώστας Τσιάρας βρέθηκε εκτός πεδίου ουσιαστικά, δηλαδή σε έναν χώρο που δεν ήταν στο ευρύτερο αντικείμενό του. Αμετακίνητος σε 3ο ανασχηματισμό ο Κ. Τσιάρας στο Υπ. Δικαιοσύνης

To who is who του Υπουργού Δικαιοσύνης

Ο Κώστας Τσιάρας γεννήθηκε στην Καρδίτσα και είναι Ιατρός Μικροβιολόγος- Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε πανεπιστημιακά κέντρα της Σουηδίας.

Από το 2004 έως σήμερα εκλέγεται Βουλευτής Καρδίτσας με τη Νέα Δημοκρατία.

Τον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού. Έχει διατελέσει, επίσης, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων τα Βουλής των Ελλήνων. Αμετακίνητος σε 3ο ανασχηματισμό ο Κ. Τσιάρας στο Υπ. Δικαιοσύνης

Τον Ιανουάριο του 2016, μετά από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκλέχθηκε ομόφωνα Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Ιούλιο του 2019 τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Δικαιοσύνης.

Στη θέση του, παρέμεινε και υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας Αμετακίνητος σε 3ο ανασχηματισμό ο Κ. Τσιάρας στο Υπ. Δικαιοσύνης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ