Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Αναστασία Γκίκα: Το υπουργείο Παιδείας θα μοιράσει 80.000 tablets στους μαθητές μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου – ΒΙΝΤΕΟ

«Κάνουμε ότι μπορούμε. Τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 4,500 lapotop και τώρα υπάρχουν 25.000 και προχωράμε. Όλα είναι δύσκολα. Ευτυχώς τα παιδιά είναι προσαρμόσιμα. Όπως προσαρμόστηκαν στις μάσκες, στο πλύσιμο χεριών, έτσι θα προσαρμοστούν και στην τηλεκπαίδευση» τόνισε η κυρία Γκίκα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναστασία Γκίκα: Το υπουργείο Παιδείας θα μοιράσει 80.000 tablets στους μαθητές μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου – ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, σημείωσε ότι αυτά tablets προέρχονται μέσω του ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός τους έχει γίνει από τον περασμένο Μάρτιο.

Παράλληλα, όπως είπε, έως τώρα, το υπουργείο έχει δώσει 20.000 tablets στους μαθητές.

«Είμαστε σε ειδική περίπτωση. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει η επαφή του μαθητή με τον εκπαιδευτικό του» υπογράμμισε σχετικά με το ότι οι μαθητές του δημοτικού θα κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ σχετικά με την καθυστέρηση παραλαβής των 80.000 tablets, υποστήριξε «είναι θέμα διαδικασιών. Έτσι προχωράει το ΕΣΠΑ».

Παράλληλα, απέφυγε να απαντήσει πόσα παιδιά έχουν ανάγκη tablets και πόσα έχουν αιτηθεί την χορήγησή τους, κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα.

«Κάνουμε ότι μπορούμε. Τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 4,500 lapotop και τώρα υπάρχουν 25.000 και προχωράμε. Όλα είναι δύσκολα. Ευτυχώς τα παιδιά είναι προσαρμόσιμα. Όπως προσαρμόστηκαν στις μάσκες, στο πλύσιμο χεριών, έτσι θα προσαρμοστούν και στην τηλεκπαίδευση» πρόσθεσε.

Τηλεκπαίδευση και ωράρια Σύμφωνα με την κ. Γκίκα, τα μαθήματα των δημοτικών θα ξεκινάνε στις 14:00 το μεσημέρι για δύο λόγους.

«Για να μοιράζονται οι συσκευές στην οικογένεια. Εάν κάποιο παιδί μεγαλύτερο εργάζεται ή ο γονέας έχει τηλεργασία. Έτσι, παραλαμβάνει την ηλεκτρονική συσκευή μετά το μεσημέρι το μικρότερο μέλος της οικογένειας», ενώ υπογράμμισε και την επιβάρυνση που υφίσταται το διαδίκτυο.

Ακόμα, επισήμανε, ότι η σύνδεση στο μάθημα μπορεί να γίνει και μέσω κινητού, πέραν των tablets και των υπολογιστών.

«Τα σχολεία ήταν τελευταία που θα έκλειναν. Ειδικά τα δημοτικά. Λόγω της έξαρσης του ιού, πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι πρέπει να βρισκόμαστε όλοι σε έναν αυτοπεριορισμό» σχολίασε σχετικά με το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ