Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Αναστέλλονται οι άδειες όλων των υγειονομικών σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ από 1η Σεπτεμβρίου

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο των Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναστέλλονται οι άδειες όλων των υγειονομικών σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ από 1η Σεπτεμβρίου

Απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι άδειες προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και σε δομές της ΠΦΥ από την 1η Σεπτεμβρίου έλαβε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο των Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, η απόφαση αφορά γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Τοπικές Μονάδες Υγείας. Η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας. Αναστέλλονται οι άδειες όλων των υγειονομικών από 1η Σεπτεμβρίου

Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και του προσωπικού δημοσίων και όχι μόνο δομών υγείας έχει καταστεί υποχρεωτικός από τον Ιούλιο. Η απόφαση όριζε ότι οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 15 Αυγούστου και ότι όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου.

Αντιδράσεις από τους υγειονομικούς

Η συγκεκριμένη απόφαση ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ. Ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος σε μήνυμά του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης κάλυψης των κενών των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων. Τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και οι ασθενείς με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ