Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Παναγιώτης Στάθης: Η υποχρεωτικότητα στην κοινή λογική (ναι, δεν έχει τσιπάκι το εμβόλιο)

Εγώ έκανα το εμβόλιο αλλά είμαι αντίθετος με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού”. Μόνιμη επωδός κάθε κουβέντας με τον συμπαθή κλάδο των ταξιτζήδων και πολλές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Κι εγώ κατά είμαι, αλλά το πάνω από 50% που δεν έχει εμβολιαστεί, μετά από τόσους νεκρούς, πως θα πειστεί ρε παιδιά;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Η υποχρεωτικότητα στην κοινή λογική (ναι, δεν έχει τσιπάκι το εμβόλιο) dikastiko.gr

Μετά από σχεδόν 13.000 νεκρούς στην Ελλάδα και πάνω από 4 εκατομμύρια παγκοσμίως, κάθε κουβέντα για πειθώ (αναγκαία συνθήκη που προηγείται κάθε “καταναγκαστικής” επιλογής) νομίζω ότι εξαντλείται.

Η επιλογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού π.χ για υγειονομικούς κανονικά θα έπρεπε να είναι περιττή. Ο καθολικός εμβολιασμός αυτών που μας συστήνουν να εμβολιαστούμε , που μας κάνουν καλά όταν μπούμε στο νοσοκομείο, θα έπρεπε να είναι δεδομένος. Τα ποσοστά είναι πολύ υψηλά βέβαια, αλλά και αυτοί οι 10.000, (μικρό ποσοστό μπροστά στο σύνολο) που δεν έχουν εμβολιαστεί, είναι πολύ μεγάλος αριθμός.

Οι λόγοι που ο καθένας επιλέγει να μην κάνει το εμβόλιο προφανώς διαφέρουν, με τον φόβο να είναι σε πρώτο πλάνο. Αυτό είναι μια σεβαστή συνθήκη, που για να καμφθεί οφείλουν πρώτα από όλους οι επιστήμονες (με τη στήριξη της Πολιτείας) να πείσουν τον κόσμο. Που όταν ακούει πως δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, κλείνει το μάτι με νόημα: “Κάτι ξέρουν”.

Και αυτό είναι νερό στο μύλο των διαφόρων αντιεμβολιστών που βρίσκουν ευκαιρία να βγουν στους δρόμους σαν ένα άναρχο, ετερόκλητο, πλήθος, με ελληνικές σημαίες, σταυρούς και διάφορα αντιεξουσιαστικά μανιφέστα, για να ενώσουν τη φωνή τους αλαλάζοντας για τα ύστερα του κόσμου.

Μπορεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού να ειναι μια συζητήσιμη διαδικασία,αλλά σίγουρα θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει υποχρεωτικότητα στην κοινή λογική. Γιατί σύντροφοι, δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά στα εμβόλια δεν υπάρχουν τσιπάκια. Το γράφει και η εγκύκλιος της εκκλησίας…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ