Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Αναβλήθηκε για τις 6 Απριλίου η δίκη του ηθοποιού Καρκά – Είχε κατηγορηθεί για βιασμό

Η υπόθεση συζητείται στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά την έφεση της εισαγγελέως Αρετής Σκαφίδα κατά της αθωωτικής πρωτοβάθμιας απόφασης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβλήθηκε για τις 6 Απριλίου η δίκη του ηθοποιού Καρκά – Είχε κατηγορηθεί για βιασμό

Στις 6 Απριλίου 2022 θα συζητηθεί τελικά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η υπόθεση του ηθοποιού Γιώργου Καρκά για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος νεαρού αυτοκινητιστή το Νοέμβριο του 2018 πίσω από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

δίκη Γιώργου Καρκά

Σήμερα, το πρωί ο ηθοποιός βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα και υπέβαλλε αίτημα αναβολής της δίκης λόγω κωλύματος του δικηγόρου του Βασίλη Ταουξή. δίκη Γιώργου Καρκά

Αίτημα αναβολής της δίκης υπέβαλλε και η πλευρά της πολιτικής αγωγής, αναφέροντας ότι ο πρώην σήμερα αυτοκινιτιστής δεν ήταν σε θέση να παραβρεθεί στη δίκη για ψυχολογικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται, ότι νεαρός ηθοποιός σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό, κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τους 4 ενόρκους να ψηφίζουν υπέρ της αθώωσής του και τους 3 τακτικούς δικαστές να ζητούν την καταδίκη του. Με την πλευρά των ενόρκων είχε ταχθεί προηγουμένως και η εισαγγελική λειτουργός της έδρας, η οποία είχε αναφερθεί στην έκθεση του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκε κανένα ίχνος DNA του ηθοποιού τόσο στο ταξί του αυτοκινητιστή όσο και στον ίδιο.

δίκη Γιώργου Καρκά

Ωστόσο, έφεση άσκησε στη αθωωτική απόφαση η εισαγγελέας Αρετή Σκαφίδα, υποστηρίζοντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο προέβη σε εσφαλμένη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και των αποδεικτικών στοιχείων. Η εισαγγελική λειτουργός κάνει ειδική αναφορά στην ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός ταξί έφερε μικρορρήξεις στην πρωκτική περιοχή, αφού αναφέρεται ρητά ότι η ιατροδικαστής «διαπίστωσε σημεία ενδεικτικά εισόδου αμβλέος τινός οργάνου» και κατά συνέπεια «πλήρως αποδεικνύεται η εισαγωγή του αμβλέος οργάνου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ