Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Γιάννης Βλάχος: Ο δικηγόρος που έχει ταυτιστεί με το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

"Για περίοδο μηνών το δικηγορικό μου γραφείο είχε μετατραπεί σε ψυχιατρείο. Ερχόντουσαν άνθρωποι που μου άνοιγαν την ψυχή τους και αισθανόμουν την ανάγκη να τους συμπαρασταθώ" τονίζει ο γνωστός νομικός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης Βλάχος: Ο δικηγόρος που έχει ταυτιστεί με το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα άνοιξε με τις αποκαλύψεις της δαφνοστεφανωμένης Σοφίας Μπεκατώρου. Η ολυμπιονίκης προκάλεσε “σεισμό” τα ρίχτερ του οποίου συμπαρέσυραν πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, όμως αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας και ακολούθησαν το δρόμο της δικαιοσύνης στον καλλιτεχνικό κόσμο, ουδείς τα φανταζόταν… εκτός από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο…

Γιάννης Βλάχος

Γιάννης Βλάχος: Ο δικηγόρος που έχει ταυτιστεί με το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα

Η εκπομπή “MEGA Καλημέρα” συνάντησε το Γιάννη Βλάχο, το δικηγόρο που έχει ταυτιστεί με το κίνημα #MeToo στη χώρα μας. Για ανοιχτά τραύματα στις ψυχές των φερόμενων ως θυμάτων κακοποίησης κάνει λόγο ο δικηγόρος των τριών μηνυτών στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Για περίοδο μηνών το δικηγορικό μου γραφείο είχε μετατραπεί σε ψυχιατρείο. Ερχόντουσαν άνθρωποι που μου άνοιγαν την ψυχή τους και αισθανόμουν την ανάγκη να τους συμπαρασταθώ. Εκείνο τον καιρό ένιωθα τεράστια πίεση. Από τις μαρτυρίες που άκουσα οι περισσότερες δεν έφτασαν στη δικαιοσύνη γιατί είχαν παραγραφεί. Άλλοι επέλεξαν να μη δημοσιοποιηθεί η υπόθεσή τους για κοινωνικούς λόγους», εξήγησε ο κ. Βλάχος.

«Η λύτρωση είναι ένα κοινό κίνητρο για όλα αυτά τα θύματα. Ένα δεύτερο κοινό ήταν ότι ήθελαν να συνδράμουν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος άλλων παιδιών», συνέχισε ο ίδιος.

«Εκείνο που με είχε σοκάρει ήταν οι φήμες για συγκεκριμένη δράση του κατηγορούμενου τον καιρό που είχε εκπαιδευτικό ρόλο σε γνωστό δημόσιο σχολείο. Με είχε σοκάρει ότι θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή κάτι και στα δικά μου παιδιά», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Βλάχος.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ