Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Ανδρουλάκης από Παίδων Πεντέλης: “Άμεση ανάγκη ο έλεγχος των εξαγωγών φαρμάκων” – ΦΩΤΟ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανδρουλάκης από Παίδων Πεντέλης: “Άμεση ανάγκη ο έλεγχος των εξαγωγών φαρμάκων” – ΦΩΤΟ Eurokinissi

Στο ζήτημα των ελλείψεων σε βασικά φάρμακα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από το Νοσοκομείο “Παίδων Πεντέλης” το οποίο επισκέφθηκε την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση να ελέγξει άμεσα τις εξαγωγές και επέμεινε ότι πρέπει να μειωθεί η συμμετοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων στην αγορά φαρμάκων.

Νίκος Ανδρουλάκης

Eurokinissi

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε:

«Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Και εδώ, στην επίσκεψή μας στο Παίδων Πεντέλης, φάνηκε ξεκάθαρα ότι λείπει προσωπικό και χρειάζεται περισσότερη υλικοτεχνική υποδομή. Και, μέσα σε όλα αυτά, προέκυψε το θέμα έλλειψης φαρμάκων στην αγορά.

Νίκος Ανδρουλάκης

Eurokinissi

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε έλεγχο των εξαγωγών. Και, βέβαια, μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση της οικονομικής κρίσης και της αύξησης του κόστους ζωής, οφείλει να μειωθεί η συμμετοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων στην αγορά των φαρμάκων».

Νίκος Ανδρουλάκης

Eurokinissi

Και στο πολιτικό ”δια ταύτα”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Αυτές είναι πολιτικές επιλογές για μία δίκαιη κοινωνία. Όσο η Νέα Δημοκρατία δεν παίρνει αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, οδηγεί σε νέα αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων Ελλήνων».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ