Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ανδρουλάκης: Οι πρωτοβουλίες μας θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους πολίτες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την τροπολογία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την προστασία της πρώτης κατοικίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανδρουλάκης: Οι πρωτοβουλίες μας θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους πολίτες Eurokinissi

Με ενώσεις δανειοληπτών και καταναλωτών συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με την προσοχή να είναι στραμμένη στην απόφαση του Αρείου Πάγου, που ανοίγει τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθεί και για την νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η Χαριλάου Τρικούπη σε σχέση με την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε, μετά το τέλος της συνάντησης, ότι αν δεν γίνει κάτι, το 2023 απειλούνται με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 50.000 νοικοκυριά. Υπογράμμισε το χάσμα επιτοκίων καταθέσεων και στεγαστικών δανείων αλλά και το γεγονός ότι τα funds αγοράζουν τα δάνεια από τις Τράπεζες στο 10-20 % της αξίας τους αλλά απαιτούν εκβιαστικά από τους πολίτες το 80-90% του δανείου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την τροπολογία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η οποία προβλέπει:

-Προστασία της κύριας κατοικίας στη φιλοσοφία του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια

-Προστασία της αγροτικής γης

-Συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η πρόνοια για 120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία και τον ΕΦΚΑ, με “κούρεμα” 30% της οφειλής για τους συνεπείς και

– Λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.

Συνάντηση Ανδρουλάκη με καταναλωτές και δανειολήπτες

Eurokinissi

Ανδρουλάκης: Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης

«Αυτές οι πρωτοβουλίες θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, γνωρίζετε το ροκάνισμα του εισοδήματος των πολιτών. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης υπενθυμίζοντας ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας, που είχε πετύχει το ΠΑΣΟΚ το 2010, μειώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκε οριστικά επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, ο Νικόλαος Τσεμπερλίδης, πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ., η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ, ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, η Κατερίνα Ροζάκη εκπροσωπώντας την Πρωτοβουλία Δανειοληπτών ελβετικού φράγκου και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης, Επικεφαλής της Κ.Ο., ο Δημήτρης Σπυράκος Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος Αν. Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους και ο Διευθυντής της Κ.Ο. Θανάσης Γλαβίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ