Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ανοίγει ο φάκελος Κοντονή: Καλείται να καταθέσει για τις καταγγελίες του περί εξυπηρέτησης συμφερόντων για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας

Η εισαγγελία Εφετών Αθηνών ανέσυρε από το αρχείο τη δικογραφία.Ο πρώην υπουργός είχε καταγγείλει ότι η μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα στο νέο Ποινικό Κώδικα, που καταρτίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έγινε για λόγους σκοπιμότητας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανοίγει ο φάκελος Κοντονή: Καλείται να καταθέσει για τις  καταγγελίες του περί εξυπηρέτησης συμφερόντων για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας
Ανασύρθηκε από το αρχείο με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών η δικογραφία που είχε σχηματισθεί προκειμένου να ερευνηθούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή σχετικά με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα με το νέο Ποινικό Κώδικα, που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, ο κ. Κοντονής αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει ως μάρτυρας στην έρευνα που «άνοιξε» και πάλι.
Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην υπουργός είχε καταγγείλει ότι η μετατροπή του του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα στο νέο Ποινικό Κώδικα, που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έγινε έπειτα από πιέσεις και για εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Εκείνη την εποχή είχε διαταχθεί έρευνα και η υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο, αλλά με αφορμή νεότερες δηλώσεις του κ. Κοντονή, η δικογραφία ανασύρθηκε προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση ή μη αξιόποινων πράξεων.
Στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Κοντονής έριξε νέες «βόμβες» για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Aντιθέσεις».
«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω», ανέφερε ο κ. Κοντονής.
Δειτε τι έγραφε το dikastiko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ