Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023

Ανοίγουν τα γυμναστήρια τη Δευτέρα 31 Μαΐου – Μειώνεται η τηλεργασία /ΒΙΝΤΕΟ

Η τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μειώνεται στο 25% του προσωπικού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανοίγουν τα γυμναστήρια τη Δευτέρα 31 Μαΐου – Μειώνεται η τηλεργασία /ΒΙΝΤΕΟ video

Την απόφαση για επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλου από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε επίσης  πως η Επιτροπή για τον κορονοϊό έδωσε το «πράσινο φως» και για την επαναλειτουργία  των ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ και 5×5 και αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις

Επίσης επιτρέπονται οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Η τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μειώνεται στο 25% του προσωπικού.

Επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης και πιστοποιητικών και θεωρητικών εξετάσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ενεργοποίηση ενός νέου εργαλείου επιδημιολογικής επιτήρησης από τη Δευτέρα 31 Μαΐου.

Η πρόσβαση στα δεδομένα θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας covid19.gov.gr και μέσω των ιστοσελίδων του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας και θα δείχνουν τέσσερις κρίσιμους δείκτες.

Το δείκτη θετικότητας, δηλαδή τα θετικά κρούσματα ως προς τα τεστ σε κάθε περιοχή. Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση. Την ανοδική/καθοδική σταθερή τάση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού σε κάθε περιοχή της χώρας με τουλάχιστον μια δόση.

Σε περίπτωση που παρατηρείται έξαρση κορονοϊού που εκτιμάται επικίνδυνη, θα λαμβάνονται τα εξής μέτρα: 

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως 6 το πρωί Λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο σε εξωτερικό χώρο με αποκλειστικά καθήμενους πελάτες και απαγόρευση μουσικής καθ όλο το 24ωρο. Απολύμανση καταλόγων κατά εναλλαγή στα τραπέζια και υποχρεωτική χρήση μάσκας από πελάτες προσωπικό. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης και συνάθροισης άνω των 9 ατόμων σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο Στην εστίαση έως 4 άτομα σε κάθε τραπέζι εκτός αν είναι οικογένεια που θα μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα Αναστολή οικοδομικών εργασιών Αναστολή θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ