Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Θεσσαλονίκη: Υπό τον Τσιάρα η παρουσίαση συστήματος ηχογράφησης πρακτικών σε ποινική δίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Η επίδειξη έγινε σε ακροατήριο του τρίτου ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Υπό τον Τσιάρα η παρουσίαση συστήματος ηχογράφησης πρακτικών σε ποινική δίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη με τους προϊσταμένους των διοικήσεων των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της πόλης, αλλά και εκπροσώπων του νομικού κόσμου.

Πριν ξεκινήσει η εθιμοτυπικού χαρακτήρα σύσκεψη, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην «τελείως διαφορετική εικόνα των Δικαστηρίων» σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψή του, τον περασμένη Μάρτιο, όταν λόγω των περιορισμών για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού ήταν περιορισμένες οι δίκες που διεξάγονταν. Σχολίασε, μάλιστα, με θετικό τρόπο την «τάξη που υπάρχει» κάτι που όπως είπε «είναι ενθαρρυντικό».

«Κάνουμε βήματα προσεκτικά» δήλωσε αναφερόμενος στη σταδιακή επαναλειτουργία των Δικαστηρίων και ενημερώθηκε για μία ποινική δίκη που βρίσκεται αυτές τις μέρες σε εξέλιξη της Θεσσαλονίκης με 29 κατηγορούμενους όπου όλοι οι παράγοντες που συμμετέχουν σ’ αυτή υποβλήθηκαν προηγουμένως σε rapid test με μέριμνα του Εφετείου. Ο υπουργός επικρότησε αυτή την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι «αυτό είναι απόδειξη πως εάν υπάρχει οργάνωση και θέληση όλα γίνονται σωστά». Πρόσθεσε δε, ότι με την πανδημία «αποκτήσαμε εμπειρίες τις οποίες εφόσον ενσωματώσουμε όλοι θα είμαστε κερδισμένοι».

Στη συνέχεια, ο υπουργός παρακολούθησε επίδειξη του προγράμματος ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών στα ποινικά δικαστήρια. Πρόκειται για δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης και θα συμβάλλει στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών στις ποινικές δίκες. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Η επίδειξη έγινε σε ακροατήριο του τρίτου ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ