Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Αντώνης Ρέμος: Στο “στόχαστρο” 6 εμβάσματα στους λογαριασμούς του τραγουδιστή – Τι αναφέρει το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής

Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει διαβιβάσει τον φάκελο της έρευνας στον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου ο δημοφιλής τραγουδιστής να ελεγχθεί και ποινικά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντώνης Ρέμος: Στο “στόχαστρο” 6 εμβάσματα στους λογαριασμούς του τραγουδιστή – Τι αναφέρει το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής pixabay

Νέα στοιχεία έρχονται στο “φως” για το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης “μαύρου χρήματος” αναφορικά με την έρευνα για φοροδιαφυγή του Αντώνη Ρέμου.

Σύμφωνα με το dnews.gr, στο 20σέλιδο πόρισμα της Αρχής  έχουν μπει στο στόχαστρο έξι εμβάσματα του τραγουδιστή, τα οποία φέρεται να πήγαν στον προσωπικό λογαριασμό του Αντώνη Ρέμου στην περίοδο μεταξύ 19 Απριλίου 2022 έως 22 Ιουνίου του 2022.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει διαβιβάσει τον φάκελο της έρευνας στον οικονομικό εισαγγελέα προκειμένου ο δημοφιλής τραγουδιστής να ελεγχθεί και ποινικά.

Έρευνα για φοροδιαφυγή του Αντώνη Ρέμου: Με τεχνητή νοημοσύνη ο φορολογικός έλεγχος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (A.I.), για τον φορολογικό έλεγχο του καλλιτέχνη. Ο αλγόριθμος “χτύπησε” σε εταιρία του καλλιτέχνη, η οποία δεν έχει αποσαφηνιστεί αν σχετίζεται με τον χώρο του θεάματος.

Την αντίδραση του δημοφιλούς καλλιτέχνη προκάλεσε η διαρροή ότι εμφανίζει το ποσό των 50.000 ευρώ κατά μέσο όρο στις φορολογικές του δηλώσεις. Οι δικηγόροι του έσπευσαν να διασαφηνίσουν ότι το ποσό αυτό αφορά την προσωπική φορολογική του δήλωση, αυτή δηλαδή που υποβάλλει ως φυσικό πρόσωπο και στην οποία περιλαμβάνονται έσοδα από τον Οργανισμό Ερατώ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων Τραγουδιστών), ενώ τα έσοδα από τη δουλειά του δηλώνονται στην εταιρία του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ