Σάββατο 15 Μαϊου 2021

Απάντηση Μαντζουράνη σε Μιωνή: Θα καταθέσω στην ανακρίτρια – Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας

Διαψεύδει με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης τις αναφορές Μιωνή περί μεταξύ τους διαλόγου για την εμπλοκή Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση Μαντζουράνη σε Μιωνή: Θα καταθέσω στην ανακρίτρια – Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που εμπλέκουν το όνομα του σε υπόθεση μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προχώρησε με ανακοίνωση του ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

«Διαρροές σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εμφανίζουν ένα φερόμενο «διάλογο» μεταξύ εμού και του κ. Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος – κατά τα δημοσιεύματα – κατατέθηκε στην Ανακρίτρια – Αρεοπαγίτη κ. Αλεβιζοπούλου, πλην όμως δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα καταθέσω ενόρκως στην αρμόδια κ. Ανακρίτρια, ενώ παράλληλα επιφυλάσσομαι να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μου» αναφέρει ο δικηγόρος.

Όπως έγραφε νωρίτερα το dikastiko.gr, στην κατάθεσή του ο Σ. Μιωνή φέρεται να αναφέρθηκε σε διάλογο του με γνωστό δικηγόρο και φίλο –όπως ισχυρίζεται- του εμπλεκόμενου  πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που σύμφωνα με τον επιχειρηματία επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του.

Ο διάλογος, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, έχει ως εξής:

Σάμπυ Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος γιατί το έκανε;

Δικηγόρος: Γιατί ήταν φίλος του Φιλιππάκη, κολλητός.

Σάμπυ Μιωνής: Τι σου έχει πει; Εγώ επειδή είμαι φίλος με τον Φιλιππάκη…

Δικηγόρος: Ναι, ναι.

Σάμπυ Μιωνής: Αυτό σου είπε;

Δικηγόρος: Κολλητός, αυτό ήτανε.

Σάμπυ  Μιωνής: Μισό λεπτάκι κάθισε και σε κοίταξε στα μάτια, που σε ξέρει τόσα χρόνια, και σου είπε επειδή είμαι φίλος του Φιλιππάκη και γάμ… τον Μεταξά;

Δικηγόρος: Ναι, ναι γάμ… τον τέτοιον γιατί (όχι τον Μεταξά), εσένα, και να γαμήσουμε και τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Να μιλάμε ανοιχτά τώρα.

Σάμπυ Μιωνής: Και γι’ αυτό τον λόγο γαμάμε τον Μεταξά σου είπε;

Δικηγόρος: Τον πήρε σβάρνα τον Μεταξά, τον πήρε η μπάλα τον άνθρωπο, είναι παράπλευρη απώλεια.

Σάμπυ Μιωνής: Βρέθηκε στη λάθος στιγμή.

Δικηγόρος: Είναι στο λάθος σημείο με τον λάθος άνθρωπο, εσένα δηλαδή.

Σάμπυ Μιωνής: Σε κοίταξε στα μάτια και σου ’πε τέτοιο πράγμα;

Δικηγόρος: Ναι, ναι, ναι γιατί όχι;

Σάμπυ Μιωνής: Δεν ντράπηκε;

Δικηγόρος: Τώρα, έχει σημασία αυτό; Εμένα μου ορκίστηκε στα παιδιά του ότι δεν ασχολείται τώρα και δεν κυνηγάει.

Σάμπυ Μιωνής: Αλλά σου ’πε ότι το έκανε πριν.

Δικηγόρος: Το ’κανε πριν, ναι μωρέ, το έκανε πριν».

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ο Σ. Μιωνή φέρεται να  προσκόμισε στοιχεία που -κατά την κρίση του- αποδεικνύουν ότι στοχοποιήθηκε ο ίδιος και πρώην συνέταιρος του για λόγους εκβίασης.

Μάλιστα, φέρεται να «έδειξε» για ακόμα μια φορά ως «αρχηγό» της ομάδας καταδίωξης του τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μέλη της τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου και το δικηγόρο Μανώλη Μαργωμένο.

Ο Σ. Μιωνή φέρεται να υπέβαλε συμπληρωματικά στοιχεία που αναδεικνύουν πιθανή διασύνδεση των Εισαγγελέων της Διαφθοράς με την ομάδα Παπαγγελόπουλου, ενώ αναφέρθηκε σε ύπαρξη εισαγγελικών ατοπημάτων, τα οποία οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του Άγγελου Μεταξά (τα οποία στην συνέχεια ακυρώθηκαν) και  φορολογικού προστίμου 3,5 εκατομμυρίων σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου προκειμένου να τον προφυλακίσουν και να τύχει το θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης σε βάρος ΝΔ (και αυτό  επίσης ακυρώθηκε από τα φορολογικά δικαστήρια).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ