Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022

Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης από την «συμμορία» Παπαγγελόπουλου καταγγέλλει ο Σάμπυ Μιωνής – Το αθωωτικό έγγραφο που παρέλειψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς

Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε πως έπεσε θύμα μαζί με τους Μεταξά και Παπασταύρου εγκληματικής οργάνωσης με επικεφαλής τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης από την «συμμορία» Παπαγγελόπουλου καταγγέλλει ο Σάμπυ Μιωνής – Το αθωωτικό έγγραφο που παρέλειψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς eurokinissi

Για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του από την «συμμορία» -όπως φέρεται να την αποκαλεί- του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, φέρεται να καταγγέλλει στην κατάθεση του αυτή την ώρα ο επιχειρηματίας Σαμπυ Μιωνής.

Ο επιχειρηματίας στην κατάθεσή του φέρεται υποστήριξε όσα ανέφερε και σε μήνυσή του ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τον στοχοποίησαν για χρηματικούς λόγους, για να του πάρουν 350.000 ευρώ, ενώ το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναφέρθηκε σε συνάντηση και συνομιλία που είχε με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει, δηλαδή ότι στόχος είναι ο Μιωνής και ο Παπασταύρου, χαρακτηρίζοντας τον Μεταξά «παράπλευρη απώλεια».

Στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής φέρεται να αναφέρθηκε σε «ατοπήματα» των 3 εισαγγελέων διαφθοράς, που οδήγησαν «στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή».

Τέλος, φέρεται να έκανε αναφορά σε αθωωτικό έγγραφο που παρέλειψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τί δήλωσε προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα», ο επιχειρηματίας απάντησε:

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Απάντηση Παπαγγελόπουλου

Απάντηση στις κατηγορίες που εξαπολύουν σε βάρος του οι Σαμπυ Μιωνής και Γιαννος Παπαντωνίου δίνει ο πρωην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Σήμερα ο Μυωνί, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σημειώνεται ότι, εκτός των όσων ανέφερε ο κ. Μιωνής προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο πριν λίγες ημέρες ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε δηλώσει: «Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό την κ. Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία έλεγχου».

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή κρίνεται σημαντική για την έρευνα, αφού εξαιτίας των καταγγελιών ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, διευρύνθηκε το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας αναμένεται να εισφέρει νέα στοιχεία στην έρευνα και να διευρύνει τον κύκλο των εμπλεκομένων προσώπων.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας στην κατάθεση θα αναφερθεί και στο ρόλο άλλων προσώπων που καταγγέλλει ότι βοήθησαν στη τέλεση των πράξεων σε βάρος τους. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη δώσει καταθέσεις πολιτικά πρόσωπα, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, καθώς και εισαγγελικοί λειτουργοί αλλά και άλλα που βρέθηκαν στο στόχαστρο της υπόθεσης όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας δεν προτίθεται να δώσει άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς, τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει καταθέσει, στις δικαστικές αρχές, έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Ήδη, ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, το 2016, με τον κ. Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Παράλληλα, ο κ. Μιωνής είχε καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά, και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα εκδότη εφημερίδας, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την περίφημή λίστα Λαγκάρντ.

Για το περιστατικό, ο κ. Μιωνής προσκόμισε συμφωνητικό µε τις υπογραφές του εκδότη και δημοσιογράφου, το οποίο περιέγραφε έναν οδικό χάρτη (roadmap) του συμβιβασμού, µε το οποίο ο εκδότης και ο δημοσιογράφος αναλάμβαναν, και, μάλιστα ενυπογράφως, να διευθετήσουν επερχόμενες δικαστικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ