Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Απεργία στις λαϊκές: Καθιστική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη – Μοιράζουν δωρεάν προϊόντα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Οι πωλητές Λαϊκών Αγορών, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απεργία στις λαϊκές: Καθιστική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη – Μοιράζουν δωρεάν προϊόντα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, έχουν εξαγγείλει για σήμερα (07/04), οι πωλητές Λαϊκών Αγορών, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του νομοσχεδίου για τις λαϊκές.

Ο πρόεδρος των λαϊκών αγορών Π. Μόσχος είπε ότι θα οδηγηθούν οι λαϊκές αγορές σε ολιγοπώλια. Επίσης σημειώνει ότι οι έλεγχοι επικεντρώνονται στους παραγωγούς και όχι στου εμπόρους των λαϊκών αγορών.

Σε ανακοίνωση των Ομοσπονδιών τους επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές. Προκηρύσσουν τις άδειες των παραγωγών.

Δεν θα αναθεωρείται η άδειά πωλητή, αν δεν πουληθεί το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6). Επίσης δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι παραγωγοί επιζητούν τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια και θα στηρίζουν πάντα την παραγωγική δραστηριότητα.

Οι παραγωγοί θα προσέλθουν σήμερα στους πάγκους τους, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές.

Καταγγέλλουν ότι με το νομοσχέδιο απειλείται το μέλλον των λαϊκών αγορών και ανοίγει δρόμος στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Καθιστική διαμαρτυρία σε λαϊκή αγορά στην Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο πανελλαδικής 24ωρης κινητοποιήσεις των επαγγελματιών, στο νομοσχέδιο που αφορούν την λειτουργία των λαϊκών αγορών, βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη.

Με μαύρες σημαίες και συνθήματα πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ σε λίγη ώρα θα μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους ως ένδειξη αντίδρασης για την πρόταση νόμου «που βάζει ταφόπλακα στον κλάδο μας», όπως λένε χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΡΤ-OPENTV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ