Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Απίστευτο: Αρνητές μοιράζουν υποδείγματα μηνύσεων – Πώς μπλόκαρε ο Θεοδωρικάκος τα αυτόφωρα για τους εκπαιδευτικούς – BINTEO

Μέσω διαδικτύου κυκλοφορούν υποδείγματα μήνυσης. Κατηγορούν δημόσιους λειτουργούς για βασανισμό μέχρι και για εγκλήματα κατά της… ανθρωπότητας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτο: Αρνητές μοιράζουν υποδείγματα μηνύσεων – Πώς μπλόκαρε ο Θεοδωρικάκος τα αυτόφωρα για τους εκπαιδευτικούς – BINTEO

Εκτός ελέγχου δείχνει να είναι η κατάσταση με τους αρνητές του κορονοϊού και το κίνημα αντιεμβολιαστών, συνεπικουρούμενοι από τα κυκλώματα που βρίσκονται πίσω από αυτούς – όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr – φτάνοντας στο σημείο να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ακόμη και υποδείγματα μηνύσεων με απίστευτες κατηγορίες σε βάρος κυρίως εκπαιδευτικών.

Αρνητές με υποδείγματα μηνύσεων-Μπλόκο Θεοδωρικάκου στα αυτόφωρα Αρνητές με υποδείγματα μηνύσεων-Μπλόκο Θεοδωρικάκου στα αυτόφωρα

Εγκλήματα βασανισμού, παραβίασης του Συντάγματος και του Ενωσιακού Δικαίου (εσχάτη προδοσία) ακόμη και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα υποδείγματα. Και το εντυπωσιακό είναι πως το υπόδειγμα μήνυσης κατά εκπαιδευτικών έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα αντιεμβολιαστών και έχει ήδη δεχθεί πάνω από 370.000 επισκέψεις. Αρνητές με υποδείγματα μηνύσεων-Μπλόκο Θεοδωρικάκου στα αυτόφωρα

Όπως αναφέρεται στο υπόδειγμα οι «εγκληματίες» κατηγορούνται καθώς «όντες εν ώρα υπηρεσίας, επέβαλαν ιατρική πράξη (μάσκα, τεστ, εμβόλιο, ….) κατά καταφανή παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων».

Απόφαση μίας «παράνομης και κατοχικής κυβέρνησης»

Παράλληλα, στο ίδιο υπόδειγμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι εγκαλούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδευτικοί προσπαθώντας να επιβάλλουν μία προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική Κυβερνητική Απόφαση μιας Παράνομης και Κατοχικής Κυβέρνησης, παραβίασαν το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος, το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Συμβάσεις και κατέλυσαν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπίνου δικαιώματος με υπερσυνταγματική ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος, και το άρθρο 6 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει και υπόδειγμα δήλωσης γονέα προς το σχολείο, με την οποία ο γονέας κηδεμόνας δηλώνει πως «για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αφορά το σώμα και την υγεία του, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να ενημερώνετε εμένα και να ΜΗΝ προβαίνετε σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ενέργεια χωρίς της ΡΗΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ μου για λογαριασμό του».

 

Τ. Θεοδωρικάκος: Καμία προσαγωγή εκπαιδευτικού

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει φρένο στον… φρενήρη ρυθμό μηνύσεων κυρίως σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς. Ήδη, σε οδηγία του προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε «να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό». Αρνητές με υποδείγματα μηνύσεων-Μπλόκο Θεοδωρικάκου στα αυτόφωρα

Όπως αναφέρει ο υπουργός εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα. «Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία» επισημαίνει.

Ο Ποινικός Κώδικας

Την ίδια στιγμή όπως φαινεται υποχωρεί στις  κυβερνητικές σκέψεις η προσθήκη ρύθμισης στον νέο Ποινικό Κώδικα που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή. Η αρχική σκέψη ήταν να ορίζεται ρητά πως δεν θα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για συγκεκριμένα αδικήματα, όπως αυτά τα οποία προσάπτουν στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς οι αρνητές του κορονοϊού και οι αντιεμβολιαστές.

Δηλαδή χωρίς να θίγεται το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της υποβολής μήνυσης, δεν θα ισχύει η αυτόφωρη προσαγωγή των μηνυόμενων όταν πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς που εφαρμόζουν το νόμο. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν προτάσσεται μετά την παρέμβαση Θεοδωρικάκου.

Βορίδης: Συντονισμός

Στην ανάγκη συντονισμού των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών για την προστασία των εκπαιδευτικών από τις μηνύσεις που κατατίθενται σε βάρος τους από αρνητές γονείς αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα»:  «Για την αντιμετώπιση αυτών των φαινόμενων ενδεχομένως χρειάζεται ένας συντονισμός των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, ώστε αν δει κανείς ότι αυτό είναι ένα περιστατικό που γενικεύεται, όπως για παράδειγμα αν γίνονται μηνύσεις για αστεία πράγματα περί εσχάτης προδοσίας και είναι προφανέστατα αβάσιμες, να σχηματίζεται μια δικογραφία πλην όμως να μην κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου». Υποστήριξε επίσης ότι οι αρνητές διεκδικούν το πεντάλεπτο της δημοσιότητας και ότι δεν πρόκειται να «χτίσουν» καμία πολιτική καριέρα.

Ανησυχία για την προτροπή μη νοσηλείας

Για τον κ. Βορίδη, πιο επικίνδυνα είναι τα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την παρακίνηση ανθρώπων να μη δέχονται νοσηλεία. «Μιλώ για περιπτώσεις που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από το περιβάλλον σε ασθενείς ώστε να οδηγούνται να μη δέχονται την νοσηλεία. Δεν είναι εύκολο νομικά θέμα. Απασχολεί πολύ την ιατρική κοινότητα κι έχει απασχολήσει και παλαιότερα τη νομολογία με ανθρώπους που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων αρνούνταν θεραπείες», επισήμανε. Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπιστούν αυτά τα περιστατικά, απάντησε ότι «θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που πρέπει κι επιτάσσουν οι δικαστικές αρχές». Αρνητές με υποδείγματα μηνύσεων-Μπλόκο Θεοδωρικάκου στα αυτόφωρα

Για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αρνητές που ακόμη και ενώ νοσηλεύονται αρνούνται ότι έχουν κορoνοϊό, μίλησε και ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ, γιατροί τραβιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και δυστυχώς «αν σου συμβεί οτιδήποτε από αυτά πρέπει να τρέχεις μόνος σου, με τους δικούς σου δικηγόρους».

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.

«Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο κ. Λαζανάς προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Ν. Κεραμέως: Καταδικάζουμε τις μηνύσεις από γονείς αρνητές

Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες.

Σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος, τόνισε η υπουργός. Διευκρίνισε πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης.

Όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς, επεσήμανε επίσης η κ. Κεραμέως. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Αρνητές με υποδείγματα μηνύσεων-Μπλόκο Θεοδωρικάκου στα αυτόφωρα

Όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους Καθηγητές ανέρχεται σε 91%. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως θα γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού στα  ΑΕΙ για τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

BINTEO: ant1news.gr  /SKAI

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ