Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Από το click away στο… κλικ του εμβολίου – Η νέα πραγματικότητα για τους πολίτες εν μέσω κορονοϊού

Πριν καλά - καλά συνηθίσουν τις αγορές με τη νέα μέθοδο που ισχύει με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες και το click away, οι πολίτες θα πρέπει να εξοικειωθούν σύντομα με τα ραντεβού του εμβολιασμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Από το click away στο… κλικ του εμβολίου – Η νέα πραγματικότητα για τους πολίτες εν μέσω κορονοϊού

Τις προετοιμασίες για το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών έχει ξεκινήσει ήδη η κυβέρνηση, προσδοκώντας πως έως το τέλος του έτους ή αρχές του επόμενου θα υπάρχει το «πράσινο φως» από την Ε.Ε. για τη διάθεση των εμβολίων και η χώρα – όπως έχει ανακοινωθεί – είναι μεταξύ των πρώτων που θα τα παραλάβουν.

Έτσι, οι πολίτες εκτός από τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι συναλλαγές με τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, τα οποία παραμένουν μεν κλειστά αλλά μπορούν να τους εξυπηρετούν ηλεκτρονικά ή με τηλεφωνικές παραγγελίες, θα πρέπει να αρχίσουν να επεξεργάζονται και τον τρόπο διενέργειας του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορονοϊού υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκειά της εξετάστηκε η προετοιμασία για την παραλαβή – αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την Ε.Ε. Την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε επίσης η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Αξιοποίηση φαρμακείων, ακόμη και ΚΕΠ

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στη Βουλή θα αξιοποιηθούν περίπου 10.000 φαρμακεία για τα ραντεβού, ενώ τόνισε ότι εξετάζεται και η χρήση και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι η πιο μεγάλη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για μια πρόκληση που απαιτεί την επίλυση πάνω από 100 λεπτομερειών. Εμείς ως υπουργείο δουλεύουμε για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τον προγραμματισμό των ραντεβού», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης. Δεν απέκλεισε μέχρι το τέλος του έτους να ανακοινωθούν και άλλοι τρόποι πέραν της άυλης συνταγογράφησης για το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό.

Όπως τόνισε στόχος είναι «να πάμε εμείς στους πολίτες και να τους προτείνουμε τα δύο ραντεβού για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Η άυλη συνταγογράφηση θα χρησιμοποιείται για στοχευόμενα sms, για να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνονται για το εάν θα κλείνουν αυτά τα ραντεβού ή όχι».

Ωστόσο, «θα υπάρχει και ένας ακόμα εναλλακτικός τρόπος μέσω μιας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί και θα είναι το embolio στο gov.gr, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να κλείνει ραντεβού και με βάση της προτυποποίησης των ομάδων εμβολιασμού που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ