Απόφαση-σταθμός από Ειρηνοδικείο: Διέγραψε οφειλές ύψους 132.289 ευρώ και έσωσε την πρώτη κατοικία ζευγαριού

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι έχουν περιέλθει χωρίς δόλο σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απόφαση-σταθμός από Ειρηνοδικείο: Διέγραψε οφειλές ύψους 132.289 ευρώ και έσωσε την πρώτη κατοικία ζευγαριού FREEPIK

Ειρηνοδικείο διαγραφή οφειλών: Νέα απόφαση Ειρηνοδικείου δικαιώνει ευάλωτους δανειολήπτες και διασώζει την πρώτη τους κατοικία από πλειστηριασμό.

Ειρηνοδικείο διαγραφή οφειλών

freepik

Συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο Ρόδου με την 32/2022 απόφασή του δικαίωσε δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους, που αιτήθηκαν δια της πληρεξούσιας δικηγόρου τους να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και κατάφεραν να σώσουν τη μοναδική και κύρια κατοικία τους από τον πλειστηριασμό, καταβάλλοντας μόνο 77.775,00 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις.

Τα χρέη τους προς τις τράπεζες ανέρχονταν στο ποσό των 210.064,00 ευρώ.

Ο άνδρας, ηλικίας 60 ετών εργαζόταν ως κρεοπώλης και η γυναίκα του, ηλικίας 55 ετών σε παντοπωλείο. Από το γάμο τους έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ειρηνοδικείο διαγραφή οφειλών: Τι αναγνώρισε το δικαστήριο

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι έχουν περιέλθει χωρίς δόλο σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, τα οποία δεν ανελήφθησαν εντός του τελευταίου έτους πριν την υποβολή της αίτησης, ούτε περιλαμβάνονται στα εξαιρούμενα της ρύθμισης χρέη, ενώ στερούνται της πτωχευτικής ικανότητας.

Ειρηνοδικείο διαγραφή οφειλών

Freepik

Έλαβε υπόψη τα πάσης φύσεως εισοδήματα τους, το ύψος των χρεών τους καθώς και τις ανάγκες και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσής τους ενώ έκρινε ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά στα επόμενα χρόνια λόγω και των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Εν τέλει το Ειρηνοδικείο Ρόδου ρύθμισε τα χρέη τους με μηνιαίες καταβολές επί μία τριετία ύψους 197 ευρώ για τον πρώτο αιτούντα και 97 ευρώ για την δεύτερη αιτούσα, εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία της και της επέβαλε την υποχρέωση καταβολής μηνιαίας δόσης 223,85 ευρώ για είκοσι πέντε χρόνια.

Με τη ρύθμιση αυτή, το συνολικό ποσό, που θα καταβάλουν οι δανειολήπτες ανέρχεται στις 77.775 ευρώ, διαγράφοντας έτσι τα χρέη ύψους 132.289 ευρώ.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ