Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Αποκάλυψη-Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος: Δέσμευση λογαριασμών και περιουσιών 5 Ρώσων και στην Ελλάδα ως “αντίποινα” για τη Ρωσική εισβολή

Σημαντικοί Ρώσοι επιχειρηματίες που έχουν δραστηριότητα και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις που αποφάσισε η ΕΕ καθώς βρίσκονται στη λίστα των 870 προσώπων που υπόκεινται τα αντίποινα. Η απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα Χρήματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη-Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος: Δέσμευση λογαριασμών και περιουσιών 5 Ρώσων και στην Ελλάδα ως “αντίποινα” για τη Ρωσική εισβολή FREEPIK

Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος: Καταιγίδα κυρώσεων και στην Ελλάδα για Ρώσους επιχειρηματίες που βρίσκονται στη λίστα αντιποίνων των 870 προσώπων που συνδέονται με τον πρόεδρο Πούτιν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος

Freepik

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προχώρησε ήδη στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, 5 Ρώσων επιχειρηματιών , που έχουν ιδιοκτησίες στην Ελλάδα και περιλαμβάνονταν στην σχετική λίστα που έχει αποσταλεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος

dikastiko.gr

Ο διεθνής κατάλογος αφορά προς το παρών 870 ονόματα Ρώσων που διαθέτουν περιουσία (κινητή η ακίνητη), οι οποίοι δραστηριοποιούνται διεθνώς, αλλά και στις ΗΠΑ, όπως και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κατάλογος έχει διαβιβάστηκε στην αρμόδια Αρχή κατά του Ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, η οποία ως καθ΄ ύλιν αρμόδια προχώρησε στην δέσμευση περιουσιακών στοιχείων 5 Ρώσων επιχειρηματιών. Πρόκειται για ακίνητα στα νότια προάστια και στα νησιά αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος: Όχι γνωστά ονόματα

Στη λίστα αυτή δεν βρίσκονται τα ονόματα γνωστών στην Ελλάδα επιχειρηματιών , ούτε καν του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ που αγόρασε τον Σκορπιό. Πάντως  ο διεθνής κατάλογος εμπλουτίζεται από την κάθε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν προκύψουν στοιχεία πως και άλλοι Ρώσοι υπήκοοι, πλην των αναγραφόμενων στον κατάλογο που ήδη υπάρχει, μπορεί να υπαχθούν στις διεθνείς κυρώσεις με δέσμευση περιουσιών τους στην Ελλάδα ή αλλού. Η διαδικασία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, απαιτεί λεπτούς και απαιτητικούς χειρισμούς για τον εντοπισμό περιουσιών αλλά και την προσθήκη άλλων Ρώσων εκτός του ήδη υπάρχοντος καταλόγου, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία ικανά να τους θέτουν στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων.

Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος

FREEPIK

Παράλληλα είναι εκατοντάδες τα ερωτήματα – αιτήματα από τράπεζες, οργανισμούς, επιχειρήσεις προς την Αρχή, δεδομένου ότι πολλοί Ρώσοι είναι είτε καταθέτες- πελάτες , είτε μέτοχοι και συναλλασσόμενοι με διάφορους φορείς ώστε να τεθεί σε γνώση τους αν υπόκεινται και αυτοί σε κυρώσεις, υπό τον φόβο να προκληθούν δυσλειτουργίες στην δομή και τη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ