Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Αποκάλυψη: Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος στην Κιβωτό του Κόσμου – Αναζητά τυχόν “παράνομο πλουτισμό” των επικεφαλής

Ο επικεφαλής της Αρχής, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή να γίνουν φύλλο και φτερό καταθέσεις και περιουσίες των επικεφαλής και του στενού περιβάλλοντος για να διαπιστωθεί να υπάρχει “παράνομος πλουτισμός”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος στην Κιβωτό του Κόσμου – Αναζητά τυχόν “παράνομο πλουτισμό” των επικεφαλής eurokinissi

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και τα οικονομικά της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου μετά τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για κακοποιητικές συμπεριφορές ακόμη και σεξουαλικές. Συγκεκριμένα έρευνα στα οικονομικά, κινητή και ακίνητη περιουσία, του πατήρ Αντωνίου και του στενού του περιβάλλοντος, ξεκινά η Αρχή Καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος, με εντολή του επικεφαλής της, ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αφορά την προσπάθεια των αρχών να εντοπίσουν τυχον πλουτισμό των μελών της οργάνωσης σε βάρος της. Αν δηλαδή χρήματα που δίδονταν απο δωρεές για την βοήθεια των παιδιών και γενικότερα για την βοήθεια των παιδιών που φιλοξενούνταν, κατέληγαν (μέρος αυτών) στις τσέπες των προσώπων αυτών.

Για αυτό το λόγο αναμένεται να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και να ελεγχθούν τα κτηματολόγια των υπευθύνων, ώστε να διαπιστωθεί αν τυχόν καταθέσεις ή ακίνητα έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο και οχι με χρήματα που προορίζονταν για άλλους σκοπούς.

Παράνομο

Άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση (εφόσον αποδειχτεί κάτι τέτοιο) θα πρόκειται για αδικήματα (π.χ υπεξαίρεση) σε βάρος της Κιβωτού απο πρόσωπα που ειχαν επιφορτιστεί με την προάσπιση των συμφερόντων της και κυρίως των σκοπών της. Απλώς γιατί τα χρήματα αυτά – των δωρητών- προορίζονταν για την βοήθεια των παιδιών και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού της Κιβωτού.

Πλεόνασμα 1 εκατ. είχε ετησίως η Κιβωτός του Κόσμου

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA στο ρεπορτάζ του, οι ισολογισμοί της Κιβωτού δείχνουν ότι ο οργανισμός είχε ετησίως έσοδα 4-5 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανιζόταν ετήσιο πλεόνασμα που κυμαίνονταν από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η Κιβωτός του Κόσμου δημοσίευε στο ίντερνετ ανά διαστήματα πόσα χρήματα είχε συγκεντρώσει για φαγητό, θέρμανση και άλλες δαπάνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ