Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Αποκάλυψη: Νέα ΚΥΑ – Πώς θα ψηφίσουν στις εκλογές οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι

H παρέμβαση (και του ΔΣΑ) οδήγησε σε αλλαγή δεδομένων , αφού στη νεα ΚΥΑ προστέθηκε ειδική αναφορά για τους ανεμβολίαστους και τον τρόπο που τελικά θα ψηφίσουν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Νέα ΚΥΑ – Πώς θα ψηφίσουν στις εκλογές οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι eurokinissi

Ξεμπλοκάρει η ψήφος των ανεμβολίαστων δικηγόρων στις επικείμενες εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αλλά και όλων των ανεμβολίαστων πολιτών σε εκλογικές διαδικασίες αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης.

Όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr με βάση την προηγούμενη ΚΥΑ οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι έμεναν χωρίς δικαίωμα ψήφου ενόψει των δικηγορικών εκλογών του Νοεμβρίου. Το μέτρο ίσχυε για όλα τα σωματεία (όχι μόνο τους δικηγόρους) και όλες τις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων , αφού δεν υπήρχει πρόβλεψη για συμμετοχή στη διαδικασία με μοριακό ή rapid ή self test. “….συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10, και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού]”, ανέφερε η ΚΥΑ ( Δ1 α/ΓΠ.οικ. 60400/2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4577/Β/3-10-2021)

Αντιδράσεις

Ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων (με μοριακό τέστ κλπ) τέθηκε στην συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών της περασμένης εβδομάδας και διατυπώθηκε έκκληση για συμμετοχή όσων δεν έχουν εμβολιαστοί με μοριακό τέστ: “…Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τον κανονιστικό νομοθέτη, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες όλων των δικηγόρων. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να μπορούν να ψηφίσουν με βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για τον COVID-19, είτε με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών, κατά τα ισχύοντα και για την είσοδό τους στα Δικαστήρια”.

Αλλαγή

Ηδη λοιπόν με την τελευταία ΚΥΑ (ΦΕΚ τ. Β’ 4674/2021 η νέα ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 61910) τα δεδομένα αλλάζουν ώστε να μην στερούντα;ι το δικαίωμα ψήφου οι ανεμβολίαστοι : ‘….Εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και των εκλογών ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του Δημοσίου στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια, δύνανται να διενεργούνται, πλην της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, και με την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ νόσησης για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 της ΚΥΑ”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ