Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Αποκάλυψη: Παρέμβαση του Πειθαρχικού του ΔΣΑ στην “μάχη” των ποινικολόγων Αλ. Κούγια, Απ. Λύτρα, Οθ. Παπαδόπουλου

Αφορμή στάθηκε ανταλλαγή σειράς ανακοινώσεων των τριών ποινικολόγων για τις υποθέσεις της Πάτρας και του πυροβολισμού αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Μάλιστα ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Παρέμβαση του Πειθαρχικού του ΔΣΑ στην “μάχη” των ποινικολόγων Αλ. Κούγια, Απ. Λύτρα, Οθ. Παπαδόπουλου (eurokinissi/dikastiko)

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήση Κωνσταντίνου προκάλεσε η “μάχη” ποινικολόγων με ανταλλαγή ανακοινώσεων και βαρύτατους χαρακτηρισμούς μεταξύ των γνωστών δικηγόρων Αλέξη Κούγια, Απόστολου Λύτρα (κατ’ αρχήν) και Όθωνα Παπαδόπουλου εν συνεχεία.

"Μάχη" ποινικολόγων

(eurokinissi/dikastiko)

Οι χαρακτηρισμοί αφορούσαν τις υποθέσεις της Πάτρας (όπου υπήρξαν κατά σειρά συνήγοροι υπεράσπισης και οι 3 με τελευταίο τον κ. Κούγια)  και της Θεσσαλονίκης με τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, με την υπεράσπιση της κατηγορίας να έχει αναλάβει ο κ. Λύτρας και την υπεράσπιση του 34χρονου αστυνομικού, ο Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα υπήρχαν και αναφορές για μηνύσεις που θα υποβληθούν, με πλέον πρόσφατη την Πέμπτη την ανακοίνωση του Όθωνα Παπαδόπουλου για κατάθεση της τέταρτης κατά σειρά μήνυσης σε βάρος του Αλ. Κούγια.

Σε μια από τις ανακοινώσεις ο κ. Λύτρας ζήτησε την παρέμβαση του συλλόγου, όπερ και εγένετο  με τον κ. Κωνσταντίνου να διατάσσει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση και να για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά παραπτώματα σύμφωνα με τον κώδικα δικηγόρων. Η έρευνα θα είναι μάλιστα ταχεία.

"Μάχη" ποινικολόγων

EUROKINISSI

“Μάχη” ποινικολόγων: Ο πόλεμος ανακοινώσεων

Σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα οι τρεις ποινικολόγοι, που περιλαμβάνουν βαρείς χαρακτηρισμούς  και απειλές για κατάθεση μηνύσεων.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη με την ανακοίνωση Κούγια, συνηγόρου του αστυνομικού που κατηγορήθηκε για το θάνατο του 15χρονου στον Ίλιον πως θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του δικηγόρου υπεράσπισης της οικογένειας του θύματος, Απόστολου Λύτρα.

Όσα ακολούθησαν τίποτα δεν θυμίζουν την ανάρτηση στα μέσα Αυγούστου του Απ. Λύτρα, όπου δημοσίευσε μία φωτογραφία του με τον Αλέξη Κούγια σε τυχαία συνάντηση που είχαν στις καλοκαιρινές τους διακοπές και με τους δύο ποινικολόγους σε εμφανή χαλαρή και χαμογελαστή διάθεση. «Μαζί δεν κάνουμε…» είχε γράψει ο Απόστολος Λύτρας. Χαριτολογώντας τότε, αλλά οι τωρινές εξελίξεις μάλλον το επιβεβαιώνουν.

πόλεμος ποινικολόγων

“Μαζί δεν κάνουμε”/ΦΩΤΟ facebook

Σε μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας κάνει τώρα λόγο για «αυτοπροτεινόμενους δικηγόρους», που – όπως λέει – «κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ».

Σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές», ο κ. Κούγιας ανέφερε πως «ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει την ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος».

"Μάχη" ποινικολόγων

eurokinssi

Απ. Λύτρας: Παραληρηματική και αήθης η συμπεριφορά Κούγια

Ακολούθησε μία σειρά ανακοινώσεων, με τον κ. Λύτρα να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με την συνεχόμενη παραληρηματική και αήθη συμπεριφορά του Κούγια. Νομίζει ότι μπορεί να προσβάλει με μυθεύματα  όποιον έχει αντίθετη άποψη. Εμμονικά συκοφαντεί, λασπολογεί και επιτίθεται τόσο σε εμένα όσο και σε άλλους συναδέλφους μας σε κάθε αντιδικία του. Είναι τουλάχιστον λυπηρό. Επιβάλλεται  ο δικηγορικός σύλλογος να επέμβει δεδομένου ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θιγούν μόνο τους αποδέκτες τους αλλά ολόκληρο το δικηγορικό σώμα. Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει».

Όπως μάλιστα έχει αναφέρει στο πλαίσιο των ανακοινώσεων ο κ. Λύτρας: «Περαιτέρω να του επισημάνω, κάτι που επίσης γνωρίζει, ότι  δεν έχω ανάγκη απο  δημοσιότητα. Όσον αφορά στην υπόθεση του άτυχου Ρομά, ευτυχως αυτή την φορά δεν είπε  ότι ήταν «θέλημα θεού». Ο κύριος Κούγιας είναι ένας δικηγόρος που σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά θα πρέπει να στέκεται στο ύψος του»

"Μάχη" ποινικολόγων

eurokinissi

 Όθωνας Παπαδόπουλος κατά Κούγια: “Αγόρασε την υπόθεση Πισπιρίγκου”

Το πρωΐ της Τετάρτης στο «χορό» της αντιπαράθεσης μπήκε και ο Όθωνας Παπαδόπουλος με μία ανακοίνωση- καταπέλτη κατά Κούγια, στην οποία τον κατηγορούσε πως «αγόρασε την υπόθεση Πισπιρίγκου» και προανήγγειλε πως θα επιδιώξει την οριστική ποινική του καταδίκη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Όθωνας Παπαδόπουλος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως «ο συγκεκριμένος συνήγορος με τρόπο αδίστακτο χρησιμοποιεί εξωφρενικές μεθόδους παραβαίνοντας κάθε κανόνα δικηγορικής δεοντολογίας» και προβαίνει «σε δημόσιες δηλώσεις που διακρίνονται από παραληρηματικό και εμμονικό λόγο, διασύρει συστηματικά τα θεσμικά όργανα και ευτελίζει τις νομικές διαδικασίες».

Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Κούγια πως «αγόρασε» την υπόθεση Πισπιρίγκου. «Παρακολούθησα μέσα στα ασυγκράτητα τηλεοπτικά παραληρήματα του κ. Κούγια και σχετική δήλωσή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ότι «ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ, που λέει ότι έχει προσλάβει, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ». Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δήλωση, που, σημειωτέον, την έκανε χωρίς να του έχει υποβληθεί σχετικό ερώτημα, τότε Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ. Την αγόρασε όταν έκρινε ότι θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει τις προσωπικές του επιδιώξεις, που, όπως αποδεικνύεται, είναι να περιφέρεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και παράθυρα, κατηγορώντας τους πάντες για να διαφημίζει τον εαυτό του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κούγιας-Λύτρας-Παπαδόπουλος

facebook

Με μηνύσεις απάντησε ο Αλ. Κούγιας

Ακολούθησε αργότερα την Τετάρτη νέα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, στην οποία μεταξύ άλλων προαναγγέλλει την κατάθεση μηνύσεων κατά Λύτρα και Όθωνα Παπαδόπουλο.

Ειδικότερα, ανέφερε πως θα γίνουν μηνύσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για απιστία και στους δύο, ενώ θα υποβληθεί και μήνυση του 34χρονου αστυνομικού της υπόθεσης Φραγκούλη σε βάρος του Απόστολου Λύτρα για παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

«Επιτέλους, αυτό το «συνεργείο» συγκεκριμένων τηλεοπτικών εκπομπών και συγκεκριμένων δικηγόρων που καταστρέφει και εκθέτει το λειτούργημα του δικηγόρου, πρέπει να εξαφανιστεί ολοσχερώς και υπόσχομαι ότι εγώ από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα και πάντοτε σε θεσμικό επίπεδο» έλεγε ο κ. Κούγιας.

«Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησε μαζί μου η οικογένεια της κας Σ.Π και μου ζήτησε να την επισκεφτώ επειγόντως στις φυλακές Κορυδαλλού, διότι η κα κατηγορουμένη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των χθεσινών και σημερινών δηλώσεων – ανακοινώσεων των δικηγόρων Λύτρα και Παπαδόπουλου, με τις οποίες αναφέρονται σε εμένα περιγράφοντας ψευδείς και συκοφαντικές συνθήκες, υπό τις οποίες ανέλαβα την υπεράσπισή της» σημειώνει σχετικά με την υπόθεση Πισπιρίγκου.

Πισπιρίγκου

(EUROKINISSI)

Όπως αναφέρει ο ποινικολόγος «παρά την καθημερινή εμφάνιση, ακόμα και σε τρεις εκπομπές την ημέρα, του παντελώς άσημου μέχρι τότε Όθωνα Παπαδόπουλου, και μου ζήτησε να την επισκεφτώ άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, διότι έχει αποφασίσει να υποβάλει μήνυση για απιστία δικηγόρου (η οποία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες), αντιλαμβανόμενη πλέον το τι ακριβώς συνέβη μέχρι σήμερα από πλευράς των δικηγόρων».

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας αναφέρεται και στην υπόθεση Φραγκούλη λέγοντας: «Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησε μαζί μου ο νομικός σύμβουλος της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης Σωτήριος Τερζούδης, από τον οποίο επελέγην, ώστε να τον βοηθήσω στην υπεράσπιση του 34χρονου αστυνομικού Ι.Κ., και μου δήλωσε ότι ευρίσκεται μαζί με τον κο κατηγορούμενο και τον Πρόεδρο της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κο Θεόδωρο Τσαϊρίδη και μου ζήτησαν να συντάξω μήνυση εις βάρος του δικηγόρου Λύτρα για τα αδικήματα της παραβάσεως της νομοθεσίας περί σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως εις βάρος του εντολέως μας Ι.Κ. με τις τελευταίες δημόσιες ανακοινώσεις – δηλώσεις του για την υπόθεση του 16χρονου Ρομά, όπου εμφανίζει τον εντολέα μας ρατσιστή, αλλά συγχρόνως ως ρατσιστές εμφανίζει και τους τέσσερις τακτικούς Δικαστές που δεν τον προφυλάκισαν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ