Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

Πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ ποινικολόγων: Κούγιας, Λύτρας και Όθωνας Παπαδόπουλος πήραν τα… όπλα τους

Σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί οι τρεις δικηγόροι με αφορμή τις υποθέσεις Πισπιρίγκου και Κώστα Φραγκούλη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ ποινικολόγων: Κούγιας, Λύτρας και Όθωνας Παπαδόπουλος πήραν τα… όπλα τους (eurokinissi/dikastiko)

Ένας ιδιότυπος πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ ποινικολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Κούγιας, Λύτρας και Όθωνας Παπαδόπουλος προχωρούν σε συνεχείς αντεγκλήσεις με απειλές για μηνύσεις, καταγγελίες στα πειθαρχικά συμβούλια δικηγορικών συλλόγων και δριμείς χαρακτηρισμούς για τη στάση που έχουν κρατήσεις στις υποθέσεις Πισπιρίγκου και Κώστα Φραγκούλη.

Κούγιας-Λύτρας-Παπαδόπουλος

eurokinissi

Κούγιας-Λύτρας-Παπαδόπουλος

dikastiko

Κούγιας-Λύτρας-Παπαδόπουλος

eurokinissi

Η πλέον πρόσφατη ανακοίνωση ήρθε από τον Αλέξη Κούγια, στην οποία μεταξύ άλλων προαναγγέλλει την κατάθεση μηνύσεων κατά Λύτρα και Όθωνα Παπαδόπουλο.

Ειδικότερα, αναφέρει πως θα γίνουν μηνύσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για απιστία και στους δύο, ενώ θα υποβληθεί και μήνυση του 34χρονου αστυνομικού της υπόθεσης Φραγκούλη σε βάρος του Απόστολου Λύτρα για παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

«Επιτέλους, αυτό το «συνεργείο» συγκεκριμένων τηλεοπτικών εκπομπών και συγκεκριμένων δικηγόρων που καταστρέφει και εκθέτει το λειτούργημα του δικηγόρου, πρέπει να εξαφανιστεί ολοσχερώς και υπόσχομαι ότι εγώ από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα και πάντοτε σε θεσμικό επίπεδο» λέει ο κ. Κούγιας.

πόλεμος ποινικολόγων

eurokinssi

«Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησε μαζί μου η οικογένεια της κας Σ.Π και μου ζήτησε να την επισκεφτώ επειγόντως στις φυλακές Κορυδαλλού, διότι η κα κατηγορουμένη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των χθεσινών και σημερινών δηλώσεων – ανακοινώσεων των δικηγόρων Λύτρα και Παπαδόπουλου, με τις οποίες αναφέρονται σε εμένα περιγράφοντας ψευδείς και συκοφαντικές συνθήκες, υπό τις οποίες ανέλαβα την υπεράσπισή της» σημειώνει σχετικά με την υπόθεση Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρει ο ποινικολόγος «παρά την καθημερινή εμφάνιση, ακόμα και σε τρεις εκπομπές την ημέρα, του παντελώς άσημου μέχρι τότε Όθωνα Παπαδόπουλου, και μου ζήτησε να την επισκεφτώ άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, διότι έχει αποφασίσει να υποβάλει μήνυση για απιστία δικηγόρου (η οποία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες), αντιλαμβανόμενη πλέον το τι ακριβώς συνέβη μέχρι σήμερα από πλευράς των δικηγόρων».

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας αναφέρεται και στην υπόθεση Φραγκούλη λέγοντας: «Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησε μαζί μου ο νομικός σύμβουλος της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης Σωτήριος Τερζούδης, από τον οποίο επελέγην, ώστε να τον βοηθήσω στην υπεράσπιση του 34χρονου αστυνομικού Ι.Κ., και μου δήλωσε ότι ευρίσκεται μαζί με τον κο κατηγορούμενο και τον Πρόεδρο της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κο Θεόδωρο Τσαϊρίδη και μου ζήτησαν να συντάξω μήνυση εις βάρος του δικηγόρου Λύτρα για τα αδικήματα της παραβάσεως της νομοθεσίας περί σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας, της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως εις βάρος του εντολέως μας Ι.Κ. με τις τελευταίες δημόσιες ανακοινώσεις – δηλώσεις του για την υπόθεση του 16χρονου Ρομά, όπου εμφανίζει τον εντολέα μας ρατσιστή, αλλά συγχρόνως ως ρατσιστές εμφανίζει και τους τέσσερις τακτικούς Δικαστές που δεν τον προφυλάκισαν, αλλά και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δήθεν έχει στην κατοχή του βίντεο, από το οποίο προκύπτει ότι δήθεν ο αστυνομικός σκόπευσε το κεφάλι του αείμνηστου 16χρονου, με σκοπό να τον σκοτώσει».

Πόλεμος ποινικολόγων: Όθωνας Παπαδόπουλος κατά Κούγια – “Αγόρασε την υπόθεση Πισπιρίγκου”

Είχε προηγηθεί νωρίτερα το πρωΐ της Τετάρτης όπως έγραψε το dikastiko.gr η ανακοίνωση- καταπέλτης του Όθωνα Παπαδόπουλου κατά Κούγια, στην οποία τον κατηγορούσε πως «αγόρασε την υπόθεση Πισπιρίγκου» και προανήγγειλε πως θα επιδιώξει την οριστική ποινική του καταδίκη, παραπέμποντας σε μηνύσεις που έχει καταθέσει και σε πειθαρχική αναφορά στο αρμόδιο Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξαπέλυσε μύδρους κατά του συναδέλφου του σε βάρος του οποίου έχει – όπως αναφέρει – υποβάλει μηνύσεις ενώ προαναγγέλλει πως «θα προβώ σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας και δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι την τελική και οριστική ποινική του καταδίκη».

Κούγιας-Λύτρας-Παπαδόπουλος

facebook

Ανέφερε επίσης πως ήδη κατέθεσε και πειθαρχική αναφορά στο αρμόδιο Συμβούλιο του ΔΣΑ και προτίθεται να καταθέσει και αγωγή αποζημίωσης στα πολιτικά δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή του, ο Όθωνας Παπαδόπουλος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως «ο συγκεκριμένος συνήγορος με τρόπο αδίστακτο χρησιμοποιεί εξωφρενικές μεθόδους παραβαίνοντας κάθε κανόνα δικηγορικής δεοντολογίας, καλεί ως μάρτυρες «ειδικών γνώσεων» επιστήμονες τους οποίους δεν έχει φροντίσει κάν να ενημερώσει νωρίτερα για την κλήτευσή τους, πολλοί από τους οποίους δεν εμφανίζονται κάν για να δώσουν κατάθεση, προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις που διακρίνονται από παραληρηματικό και εμμονικό λόγο, διασύρει συστηματικά τα θεσμικά όργανα και ευτελίζει τις νομικές διαδικασίες».

Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Κούγια πως «αγόρασε» την υπόθεση Πισπιρίγκου. «Παρακολούθησα μέσα στα ασυγκράτητα τηλεοπτικά παραληρήματα του κ. Κούγια και σχετική δήλωσή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ότι «ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ, που λέει ότι έχει προσλάβει, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ». Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δήλωση, που, σημειωτέον, την έκανε χωρίς να του έχει υποβληθεί σχετικό ερώτημα, τότε Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ. Την αγόρασε όταν έκρινε ότι θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει τις προσωπικές του επιδιώξεις, που, όπως αποδεικνύεται, είναι να περιφέρεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και παράθυρα, κατηγορώντας τους πάντες για να διαφημίζει τον εαυτό του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει πως ο κ. Κούγιας «παραληρώντας επί άλλων ζητημάτων άθελά του παραδέχεται, πέντε μήνες μετά την αποκλειστική ανάληψη της υπεράσπισης Πισπιρίγκου, ότι τελικά η τότε εντολέας μου δεν με κατήργησε ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ στην υπεράσπισή της. Στην παραδοχή αυτή προβαίνει μετά από πέντε ολόκληρους μήνες συστηματικής και μεθοδευμένης δυσφήμησής μου, όταν επέμενε εμμονικά σχετικά με τα περί δήθεν «κατάργησής» μου και αυτοδιαψεύδεται, γελοιοποιούμενος για μία ακόμη φορά».

Παπαδόπουλος κατά Κούγια

(eurokinissi)

Κούγιας εναντίον Λύτρα και τούμπαλιν

Είχε προηγηθεί την Τρίτη η σφοδρή αντιπαράθεση Κούγια και Λύτρα, όπου σύμφωνα με το dikastiko.gr για άλλη μία φορά ενέπλεξαν αστυνομικές, δικαστικές αλλά και δικηγορικές αρχές. Και οι δύο ποινικολόγοι καλούν μάλιστα τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να επιληφθούν.

Στην τελευταία του ανακοίνωση ο κ. Λύτρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με την συνεχόμενη παραληρηματική και αήθη συμπεριφορά του Κούγια. Νομίζει ότι μπορεί να προσβάλει με μυθεύματα  όποιον έχει αντίθετη άποψη. Εμμονικά συκοφαντεί, λασπολογεί και επιτίθεται τόσο σε εμένα όσο και σε άλλους συναδέλφους μας σε κάθε αντιδικία του. Είναι τουλάχιστον λυπηρό. Επιβάλλεται  ο δικηγορικός σύλλογος να επέμβει δεδομένου ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θιγούν μόνο τους αποδέκτες τους αλλά ολόκληρο το δικηγορικό σώμα. Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει».

Κούγιας-Λύτρας-Παπαδόπουλος

(eurokinissi/dikastiko.gr)

Όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση Κούγια, συνηγόρου του αστυνομικού που κατηγορήθηκε για το θάνατο του 15χρονου στον Ίλιον πως θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του δικηγόρου υπεράσπισης της οικογένειας του θύματος, Απόστολου Λύτρα.

Ακολούθησε ένα μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ τους. Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από τον κ. Κούγια όπου προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης. Σε μία ιδιαίτερη αιχμηρή ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας μιλάει για «αυτοπροτεινόμενους δικηγόρους», που – όπως λέει – «κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ».

πόλεμος ποινικολόγων

facebook

Σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές», ο κ. Κούγιας αναφέρει πως «ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει την ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ