Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

“Αποκριάτικα” γενέθλια: Μόνο με μάσκα το πάρτι, αν και εμβολιασμένοι οι καλεσμένοι – Τι αναφέρει δικαστική απόφαση

Ο αριθμός των 100 καλεσμένων – με όριο τα 11 άτομα – οδήγησε στην απαγόρευση της μη χρήσης μάσκας. Οι διαβεβαιώσεις περί εμβολιασμού και κλειστού χώρου δεν έπεισαν τους δικαστές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Αποκριάτικα” γενέθλια: Μόνο με μάσκα το πάρτι, αν και εμβολιασμένοι οι καλεσμένοι – Τι αναφέρει δικαστική απόφαση

Επιθυμούσε να διοργανώσει ένα φαντασμαγορικό πάρτι γενεθλίων, που θα γινόταν σε κλειστό ιδιωτικό χώρο. Οι καλεσμένοι ήταν περίπου 100 άτομα και ο εορτάζων με επείγουσα αίτησή του από τα δικαστήρια ζήτησε να μην κάνουν χρήση μάσκας καθ’ ότι όλοι ήταν εμβολιασμένοι.

Αμβούργο: “Αποκριάτικα” γενέθλια-Μόνο με μάσκα το πάρτι ελέω covid

Μόνον, που οι δικαστικές αρχές φάνηκαν να έχουν αντίθετη άποψη και απέρριψαν για λόγους δημόσιας υγείας το αίτημά του. Δικαστήριο στη Γερμανία απέρριψε αίτηση προσώπου που ζητούσε να μην είναι υποχρεωτική η μάσκα στο ιδιωτικό πάρτι γενεθλίων του, που θα γινόταν σε κλειστό χώρο, όπου οι περίπου 100 καλεσμένοι θα ήταν όλοι εμβολιασμένοι. Αμβούργο: “Αποκριάτικα” γενέθλια-Μόνο με μάσκα το πάρτι ελέω covid

Συγκεκριμένα, το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο του Αμβούργου απέρριψε την επείγουσα αίτηση από ιδιώτη στην οποία ζητούσε να απαλλαγεί από την απαίτηση χρήσης μάσκας κατά τη διάρκεια του χορού στο πάρτι γενεθλίων του με περίπου 100 άτομα παρόντα, όλα τους πλήρως εμβολιασμένα κατά της νόσου Covid 19 ή που είχαν αναρρώσει από την ασθένεια.

Όπως, όμως, προβλέπει ο κανονισμός, όταν συμμετέχουν 11 και πλέον άτομα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Και παρά το γεγονός, πως η επείγουσα αίτηση  του εορτάζοντα είχε γίνει δεκτή σε πρώτο βαθμό, ωστόσο μετά από έφεση της πόλης του Αμβούργου, το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση και απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων βάσει της οποίας ζητούσε να μην γίνει χρήση μάσκας.

Αμβούργο: “Αποκριάτικα” γενέθλια-Μόνο με μάσκα το πάρτι ελέω covid

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, οι παρευρισκόμενοι σε γιορτές σε κλειστό χώρο υπόκεινται σε υποχρέωση μάσκας με την εξαίρεση ότι οι μάσκες μπορούν να αποθηκεύονται σε σταθερά σημεία ή όρθιες θέσεις κατά την κατανάλωση ποτού και φαγητού. Όσον αφορά στον χορό σύμφωνα με το ισχύον διάταγμα, επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους αλλά μόνο με μάσκα.

Πηγή: legalnews24.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ