Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Αποσύρεται από τις εκλογές το κόμμα ΕΑΝ, του πρώην αντεισαγγελέα ΑΠ, Αν. Κανελλόπουλου: “…Κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση”

Έλλειψη πόρων και μέσων περιγράφει στο dikastiko.gr o πρώην ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός. Μιλάει δε για στραγγαλισμό από τα ΜΜΕ, ενώ τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος ήταν απογοητευτικά με 0,26% και 15.177 ψήφους. “Δεν αναστέλλεται η λειτουργία του κόμματος αλλά θα ακολουθήσει οργάνωση και ανασυγκρότηση μετά τις εκλογές”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποσύρεται από τις εκλογές το κόμμα ΕΑΝ, του πρώην αντεισαγγελέα ΑΠ, Αν. Κανελλόπουλου: “…Κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση” youtube

Ένα πολωτικό εκλογικό κλίμα, αλλά κι ένα δυσχερές περιβάλλον για ένα κόμμα που δεν είχε πόρους, μέσα, αλλά και χρόνο να προετοιμαστεί, περιγράφει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ως τις βασικές αιτίες για τις οποίες δεν θα κατέλθει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μιλώντας στο dikastiko.gr, o πρώην ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, επιβεβαιώνει πως δεν θα δώσει την εκλογική μάχη στις 25 Ιουνίου, ενώ αναφέρει πως ουσιαστικά δεν είχε το χρόνο (μόλις 3 μέρες) να προετοιμάσει σωστά το κόμμα του, αφού δεν κατάφερε να κατεβάσει συνδυασμούς σε 13 νομούς. Χαρακτηρίζει δε “μη ικανοποιητική” την εκλογική παρουσία του ΕΑΝ, με αφετηρία όλους αυτούς τους λόγους, και μιλάει για “πετροβολισμό του με μπαράζ αρνητικών αναφορών στο διάστημα της κυοφορούμενης εκλογικής συμπόρευσης με τον Ηλία Κασιδιάρη, και στραγγαλισμό του μετά”. Και καταλήγει πως “ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση”!

Ο κ. Κανελλόπουλος ξεκαθαρίζει πάντως πως δεν πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του κόμματός του και προαναγγέλλει ανασυγκρότηση και οργάνωση μετά τις εκλογές.

Κανελλόπουλος

eurokinissi

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Το εκλογικό αποτέλεσμα του ΕΑΝ

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα “ΕΑΝ”, που είχε ιδρύσει σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος και με το οποίο κατήλθε στις εκλογές μετά το ναυάγιο της συμφωνίας να τεθεί επικεφαλής των “Ελλήνων” του Ηλ. Κασιδιάρη, κατέγραψε εξαιρετικά χαμηλές πτήσεις:

Σε σύνολο 37 κομμάτων κατέλαβε την 18η θέση στην προτίμηση των εκλογέων, με ποσοστό 0,26% και 15.177 ψήφους.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Κανελλόπουλος:

..Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του Κόμματος, υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση.

Διαβεβαιώνουμε όμως το Λαό ότι θα παραμείνουμε δίπλα του σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που έπονται για την πατρίδα.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης, την αναστύλωση των θεσμών, την πάταξη του εγκλήματος και την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, έως και την οικονομική εξύψωση και ευημερία όλων των κοινωνικών τάξεων.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ